Sport
ČEPIN BEZ IZGLEDA

“Zeleni” pružili slabiji otpor od očekivanoga
Objavljeno 24. travnja, 2019.
Kraj Uljare se očekivala neizvjesnost, no lider iz Vinkovaca je utrpao tri komada i lako uzeo bodove

Već pri dolasku na igralište pokraj Uljare osjetilo se da je u Čepinu nesvakidašnji događaj. U sklopu 23. kola trećeligaškog nogometnog "istoka" gostovala je vinkovačka Cibalia, koja je najjača momčad ikad pristigla u Čepin u borbi za bodove, pa je interes naravno bio ogroman.

Utakmicu je pratilo zavidnih 650 gledatelja, od kojih su 100-150 bili vinkovački "Ultrasi", zbog kojih je policijsko osiguranje bilo znatno povećano u odnosu prema uobičajenom. Brojka gledatelja na trećeligaškom derbiju je bila impozantna, na toj podršci joj mogu pozavidjeti i neki prvoligaši.

Ujedno je to bio derbi kola jer je drugoplasirani domaćin dočekivao lidera koji je u posjet stigao s deset bodova više, a nakon poretkel dionice ima veliki "plus 13". Ponijevši, dakle, kompletan plijen iz Čepina domogavši ga se pogodcima u nastavku utakmice, nakon što su u prvom dijelu mreže ostale nedirnute. "Zelene" je potopio Mate Bajić koji je, uz pomoć domaćeg vratara Kordića, doveo Vinkovčane u vodstvo, minutu poslije lucidno asistirajući za njegovo udvostručavanje te u završnici zapečativši sudbinu učenika trenera Igora Totha, koji je o toj utakmici rekao:

- Cibalia je pokazala zašto je toliko uvjerljiva na trećeligaškom "istoku" u odnosu prema konkurenciji te joj stoga možemo samo čestitati. Posjeduje kvalitetu o kojoj smo sve znali, ali nismo mogli pretpostaviti da će velika većina čepinskih igrača biti ispod očekivane razine u idealnom trenutku u kojemu su se mogli promovirati protiv uglednog suparnika, a ne redom podbaciti te tako Vinkovčanima omogućiti relativno lagan prolaz kroz Čepin. Posebice jer nam je forma bila u usponu i bili smo kompletni za taj susret, kojemu je ipak presudio ljudski faktor - nezadovoljan je bio čepinski strateg primarno izvedbom svoga sastava. Je li blokada bila zbog imena protivnika ili loš dan, teško je precizirati premda nitko ne spori o kvaliteti tih dviju momčadi. Čepinskoj predstoji subotnje gostovanje u Oriovcu, gdje stanuje domaćinski nastrijen Oriolik:

- Osim Cibalije, ostali su sastavi prilično izjednačeni te o rezultatu odlučuju nijanse, odnosno pristup toga dana. Vjerujem da će naš biti na mogućoj razini koji bi posljedično trebao donijeti pozitivan ishod, iako smo svjesni da Oriovčani većinu bodova osvajaju na svom terenu, a mi im dolazimo upravo kada su tri etape ostali bez njih te će pokušati sve kako bi to preokrenuli u susretu s nama. Budemo li, međutim, pravi, tada sam optimist - zaključio je Toth najavljujući to subotnje gostovanje.

Dražen Lekšan
650

gledatelja okupilo se u subotu u Čepinu, a na toj brojci im mogu zavidjeti i neki prvoligaši
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike