Novosti
U ZATVORU

Vasiljkoviću kazna zbog vrijeđanja
Objavljeno 25. travnja, 2019.
Ustavni sud Republike Hrvatske odbio je žalbu Dragana Vasiljkovića zvanog Kapetan Dragan, na odluku Županijskog suda u Varaždinu kojom je odbijen zahtjev za prijevremeno puštanje na slobodu, nakon što je osuđen na 13,5 godina zatvora za ratne zločine počinjene nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj 90-ih godina. No, Vasiljković je neprimjerenim rječnikom punim uvreda hrvatskom pravosuđu i hrvatskom narodu, u obliku dopune ustavne žalbe "zaradio" i zahtjev varaždinskog suda Ministarstvu pravosuđa da protiv zločinca provede stegovni postupak, jer je prekršio Zakon o izvršenju kazne zatvora prema kojemu se "stegovno kažnjavaju oni zatvorenici koji vrijeđaju, prijete, ili se nepristojno ponašaju".

Vasiljković, iako pod prijetnjom kazne da će mu biti uskraćeno pravo na raspolaganje novcem u trajanju od 20 dana, uvjetno dva mjeseca, pa neće moći ništa kupovati u zatvorskoj kantini, nastavlja s optužbama na račun rada hrvatskog pravosuđa tvrdeći da je "osim toga što nevin robija, sada i prva žrtva verbalnog delikta u Europi". U obrazloženju prijedloga suda za izricanjem lakše stegovne mjere navodi se da "iako je opće očekivana pretpostavka da su sudovi u građanskim društvima institucije čija je svrha rješavanje sporova na civiliziran način, zatvorenik Vasiljković izlazi iz tih pretpostavki" kvalifikacijama pravosuđa kao "lažovske institucije", sudskog postupka kao "nacističkog", sudaca kao "zločinaca protiv čovječnosti" i "silovatelja pravde", čime je "pokazao nepoštivanje suda i sudaca na krajnje neprimjeren način".

U svojoj dopuni odgovora Ustavnom sudu Vasiljković piše kako je u Hrvatskoj "na snazi delikt mišljenja", i to se "uklapa u navodno utemeljenje Hrvatske na antifašizmu".

- To je službeno, dok je očito da se Hrvatska intimno i de facto temelji na ‘ustašiji‘ i nacizmu - navodi, između ostaloga, Vasiljković. M.Flego
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

U OBŽ 28 novopozitivnih, preminule četiri osobe

2

MASOVNO CIJEPLJENJE U VUKOVARSKOJ ŽUPANIJI

“Jedva smo čekali poziv”

3

ZA STRADALE U POTRESU

Gotovini zahvala na donaciji