Regija
U SKLOPU PROJEKTA “GEOPRIČE”

Panoramski autobus povezuje PP Papuk
Objavljeno 24. travnja, 2019.
JANKOVAC - U godini obilježavanja 20. rođendana, Javna ustanova Park prirode Papuk nastavlja s investicijama. U sklopu projekta "Geopriče UNESCO geoparka" potpisan je ugovor o nabavi panoramskog autobusa koji će povezivati sve dijelove Parka i biti na usluzi svim posjetiteljima čiji broj rapidno raste iz dana u dan. Park prirode Papuk postao je tako prvi među parkovima prirode i nacionalnim parkovima u RH koji se može pohvaliti ovakvim pothvatom. Vrijednost nabave iznosi 2.939.825 kuna, a isporučuje se u sklopu spomenutog projekta "Geopriče UNESCO geoparka" koji se financira preko programa "Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode". Ugovor je dobila tvrtka Auto Hrvatska d.o.o. iz Zagreba.

- Osim što se naš Park prirode diči prirodnim ljepotama po kojima je jedinstven u Hrvatskoj, ponosni smo i što smo prvi prepoznali priliku da i na ovaj način pridonesemo kvaliteti turističke ponude parka, a sve na korist naših posjetitelja. Napominjem i da je naš projekt Geopriče UNESCO geoparka među deset najvećih projekata koji se trenutno provode u Republici Hrvatskoj – rekao je Alen Jurenac, ravnatelj Parka.

Kapacitet autobusa bit će dostatan za obilazak dvaju školskih razreda prosječne brojnosti, odnosno jedne skupine od 50 posjetitelja, kako je u prosjeku organizirano u paket-aranžmanima u agencijama s kojima se namjerava surađivati. V. Grgurić
PRILAGOĐEN INVALIDIMA
Direktor Auto Hrvatske Mario Fabek naglasio je kako je autobus odlično opremljen za turiste, a posebno za invalide. “Panoramski autobus MAN Lion’s Coach opremljen je učinkovitim dizelskim motorom snage 420 KS koji potpuno zadovoljava najstrože norme u dijelu emisije štetnih plinova te je posve prilagođen za prijevoz osoba s invaliditetom. Autobus je potpuno klimatiziran s panoramskom izvedbom srednjeg dijela krova te posjeduje najsuvremeniju opremu i zadovoljava sve standarde aktivne i pasivne sigurnosti”, rekao je Fabek.
Možda ste propustili...

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike