Regija
BICIKLISTIČKI KLUB “KOTUR”

Županjci dočekuju karavanu Mostar - Vukovar
Objavljeno 24. travnja, 2019.
Rekreativno-biciklistički klub "Kotur" Županja, kao jedan od organizatora, dočekat će brojne sudionike 7. Međunarodne biciklističke karavane prijateljstva Mostar – Vukovar 2019., koji će u četvrtak, 2. svibnja, sudjelovati na obilježavanju 28. obljetnice ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu. U Županju bi trebali stići u utorak, 30. travnja, između 17 i 18 sati. Kod spomen-obilježja poginulim braniteljima županjske Posavine zapalit će svijeće i pomoliti se, a pridružit će im se i Petar Ćatić, brat Mladena Ćatića iz Županje, jednog od 12-orice poginulih redarstvenika. Potom je predviđeno druženje i večera pod pokroviteljstvom Grada Županje. U srijedu nakon doručka kreću za Vukovar. S biciklistima će iz Mostara u nedjelju krenuti i predsjednik RBK-a "Kotur", Danijel Vincetić.

- Ponosan sam što će Županja dočekati karavanu i vjerujem da ćemo biti dobri domaćini našim dragim prijateljima koji već sedmu godinu zaredom dolaze u Borovo Selo odati počast mučki ubijenim hrvatskim redarstvenicima - poručuje Vincetić. Organizatori, Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bicikl", uz brojne lokalne klubove, karavanom žele odati počast svim žrtvama rata u Hrvatskoj i BiH. To je nastavak prijateljskih odnosa između dviju država i povezivanja dva ratom napaćena i izmučena grada prijatelja - Mostara i Vukovara. Žele povezati i druga mjesta u BiH i Hrvatskoj koja su osjetila ratna stradanja, a kroz koja će prolaziti.

Biciklistička karavana prijateljstva trajat će pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine oko 500 kilometara. Kretat će se pravcem Mostar - Kiseljak - Žepče – Orašje - Županja –Vukovar.

RBK "Kotur" osnovan je lani u rujnu radi promicanja rekreativnog biciklizma u Županji i županjskoj Posavini i trenutačno broji 20 članova koji su aktivno uključeni u brojna događanja. Pripremaju se i za obilježavanje 5. obljetnice poplava u Cvelferiji. Pozivaju sve zainteresirane građane da im se pridruže i poručuju da biciklističkih uzbuđenja, vožnje i druženja neće nedostajati. M.L.O.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike