Osijek
OPĆINA ČEPIN I DJEČJI VRTIĆ OSIJEK POTPISALI UGOVOR

Čepinski mališani mogu na upis u DVO
Objavljeno 24. travnja, 2019.

Vezani članci

KONAČNO ZA STOL SJELI AKTERI ZAVRZLAME OKO VRTIĆA U ČEPINU

Dogovoreno je: “Zvončić” ostaje u sustavu DVO-a

Nakon više od dva mjeseca prepucavanja, konačno je potpisan ugovor između Općine Čepin i Dječjeg vrtića Osijek kojim je osigurana usluga osječkih gradskih vrtića za mališane u čepinskom "Zvončiću". Od danas (četvrtak) roditelji čija djeca imaju prebivalište na području općine Čepin mogu doći predati dokumentaciju u sklopu redovnog upisa.

Stavljanjem potpisa na ugovor načelnik općine Čepin obvezao se da će Općina od 1. rujna za djecu sa svoga područja plaćati punu subvenciju do ekonomske cijene Dječjeg vrtića Osijek, a DVO se "odrekao" stavke prethodno sastavljenog spornog ugovora kojim se od Općine Čepin tražilo da punu subvenciju plaća već od 1. svibnja.

S obzirom na to da je ugovor potpisan tek tri dana uoči isteka roka za redovni upis djece u sustav Dječjeg vrtića Osijek za pedagošku godinu 2019./2020., iz ustanove poručuju kako će za djecu iz Čepina produžiti upis do 3. svibnja.

"Upravno vijeće donijelo je odluku kojom se, iznimno, i samo za djecu koja se na temlju prebivališta u Čepinu upisuju u dječji vrtić ili jaslice u ‘Zvončiću‘, redovni upis produžuje do 3. svibnja. Roditelji dokumentaciju svoje djece mogu predati do kraja tjedna po poznatom rasporedu, ali i idući tjedan: 29. travnja od 12 do 18 sati, 30. travnja od 8 do 12 sati, 2. svibnja od 12 do 18 sati, a 3. svibnja od 8 do 13 sati", poručuje ravanteljica Dječjeg vrtića Osijek, Marija Štambuk Čabaj.

Podsjetimo, od veljače roditelji čepinskih vrtićaraca nisu znali sudbinu svoje djece u idućoj pedagoškoj godini jer Grada Osijek i Općine Čepin nisu mogli postići dogovor oko produljenja ugovora. I.Solar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike