Crna kronika
UHIĆENO OSAM DILERA

Zaplijenjeno više od četiri kilograma droga
Objavljeno 25. travnja, 2019.
Policija je pronašla i oduzela marihuanu, amfetamin, kokain, psilocibin, MDMA i ulje hašiša
SISAK - Osam dilera u dobi od 21 do 41 godine uhićeno je zbog više od 100 kaznenih djela povezanih s drogom. Uhićeni su nakon višemjesečne istrage koju je provodila Policijska uprava sisačko-moslavačka u suradnji s policajcima iz PU zagrebačke. Petorica iz Sisačko-moslavačke i trojica iz Zagrebačke županije kazneno su prijavljeni Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.Petoricu osumnjičenih muškaraca s područja Policijske uprave sisačko-moslavačke sumnjiči se da su od prosinca prošle pa do travnja ove godine na području Policijske uprave zagrebačke neovlašteno nabavljali marihuanu, MDMA, amfetamin, psilocibin, hašiševo ulje i kokain te je po povratku na adrese stanovanja prepakiravali u manja pakiranja i prodavali krajnjim konzumentima na sisačkom području.

Prilikom kriminalističkih istraživanja ukupno je izvršeno 25 zapljena marihuane u ukupnoj količini od 3171,5 grama, zatim pet zapljena amfetamina u ukupnoj količini od 1015,5 grama, dvije zapljene MDMA tzv: ecstasy u ukupnoj količini od 17 grama, dvije zapljene psilocibina u količini od 40,6 grama, jedna zapljena kokaina u količini od 8,4 grama i jedna zapljena hašišovog ulja u ukupnoj zapremini od 16,6 mililitara. Prema dostupnim informacijama zaplijenjena droga na ulici bi vrijedila oko 150.000 kuna.

Za 39 kaznenih djela prijavljen je 30-godišnjak s kutinskog područja, zatim za 26 djela 41-godišnjak također s kutinskog područja, za 19 djela 27-godišnjak s područja Siska, za 14 djela 32-godišnjak s područja Kutine, za šest 32-godišnjak s novljanskog područja, za po tri kaznena djela 30-godišnjak i 34-godišnjak sa zagrebačkog područja te također sa zagrebačkog područja 21-godišnjak za jedno kazneno djelo.

Svih osam osumnjičenika je nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja uz kaznene prijave zbog spomenutih kaznenih djela predano pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Tijekom provođenja kriminalističkih istraživanja, utvrđen je i veći broja prekršaja te su nadležnom prekršajnom odjelu pri Općinskom sudu u Sisku podneseni optužni prijedlozi protiv pet osoba u dobi od 23 do 36 godina.

O ovoj višemjesečnoj akciji na konferenciji za novinare izvijestili su Luka Pešut, načelnik PU Sisačko-moslavačke i Igor Pasanec, voditelj službe kriminalističke policije iste policijske uprave.

Sandra Lacić
DRUGI PREMA ZAPLJENAMA U HRVATSKOJ
Policijska uprava sisačko-moslavačka druga je prema zapljenama droga u Hrvatskoj, a prije desetak dana zaplijenili su veću količinu droge na graničnom prijelazu Hrvatska Dubica. Naime, na granicu je pristigao 46-godišnji njemački državljanin u osobnom automobilu daruvarskih registracija. Obavljenom graničnom kontrolom te pregledom vozila i prtljage, uočene su PVC vrećice koje je 46-godišnjak dragovoljno predao. Utvrđeno je da se u četiri paketića nalazi ukupno 230 grama droge MDMA (ecstasy). Zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama 46-godišnjak je uhićen te je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv njega Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesena kaznena prijava.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike