Mozaik
ANDRIJANA JANEVSKA

Vrsna glazbenica objavila je “Daj poljubi me!” u sklopu projekta DEL GADO
Objavljeno 25. travnja, 2019.
Talentirana umjetnica do sada je objavila 8 albuma i 35 singlova u Makedoniji

Kada čujete anđeoski glas Andrijane Janevske, bit će vam jasno zašto je M.M. Willy, koji je osmislio DEL GADO projekt, angažirao baš Andrijanu kako bi pomogla u afirmaciji cijelog projekta.

Ta iznimno talentirana umjetnica do sada je objavila osam albuma i 35 singlova u Makedoniji. U svojoj uspješnoj karijeri surađivala je s brojnim umjetnicima, pokojni Toše Proeski i ona bezbroj su puta skupa nastupali, a pratila je i Vlatka Stefanovskog na njegovoj solo turneji.

Suradnja Andrijane i M.M. Willyja traje već dugo. Prije DEL GADO pjesama, surađivali su na nekim projektima koje rade za zapadno tržište. Pokretač i izvršni producent cjelokupnog projekta, Willy je odmah zamislio Andrijanu kao glavni vokal na tom projektu i angažirao je da svojim glasom pomogne u realiziranju svih ideja koje ima za DEL GADO projekt. Andrijana se rado odazvala pozivu umjetnika okupljenih u DEL GADO projektu te snimila svoju prvu pjesmu na hrvatskom jeziku.



Pjesmu "Daj poljubi me" za hrvatsko tržište izdaju preko agencije Hamar Media. U pjesmi je izvršni producent Willy, koji je ujedno autor glazbe i teksta, a zajedno s Josipom Šukerom je i glazbeni producent.

- Jako sam sretna zbog suradnje s producentskim timom DEL GADO jer Willy i Josip sjajni su glazbenici i vrsni profesionalci. Osim toga, presretna sam što se mogu predstaviti publici u Hrvatskoj, jer iako pjevam 21 godinu, nikada nisam imala priliku pjevati na hrvatskom jeziku ili pjevati na nekom hrvatskom festivalu. Nadam se da ću dobiti i tu priliku i da će se moja glazba svidjeti publici u Hrvatskoj. Hrvatsku obožavam, u Zagreb sam zaljubljena i baš sam sretna da i na taj način, kroz moj rad, mogu predstavljati vašu zemlju – rekla je Andrijana Janevska.

Ova makedonska zvijezda trenutno predaje scensko pjevanje na Fakultetu glazbene umjetnosti u Skoplju, a redovni je zaposlenik Makedonske opere i baleta kao prva violina. Osim što pjeva, svira violinu, sintesajzer, klavir i bas-gitaru, ali se bavi i komponiranjem, aranžiranjem, pjeva prateće vokale, piše tekstove, a radila je i kao producentica.

Svoju karijeru započinje na Skopje Fest Festivalu 1998. pjevajući u duetu s Pecem Ognenovim. Od 1999. godine aktivna je članica Ženskog komornog zbora "St. Zlata Meglenska" koji je osvojio dvije zlatne medalje na Olimpijskim igrama pjevačkih zborova 2015. u Rigi, a nekoliko je puta bila član žirija na međunarodnim glazbenim i umjetničkim natjecanjima.

Pobijedila je na festivalu MakFest 2000. godine s pjesmom "Love Is Your Address", a 2001. godine objavila je svoj prvi solo album "My Bible". Sljedeće godine, 2002., osvaja drugo mjesto s pjesmom "Oh Cherie, Mon Cherie" na natječaju za odabir pjesme za predstavljanje Makedonije na Eurosongu.

Osim što je glazbeni producent pjesme, J. Šuker je odgovoran za aranžman, miks i mastering, a vrlo rado je komentirao suradnju na ovom projektu.

- Povezivanje ljudi iz triju različitih država u uspješnu umjetničku suradnju nosi puno izazova. Osim iskustva i profesionalnosti, bitno je da se dogodi onaj klik koji sam osjetio s Willyjem dok smo kreirali prvi DEL GADO zvuk i s Andrijanom koja je prekrasno pridonijela i prezentirala cijelu ideju svojim, u Makedoniji već dobro poznatim glazbenim talentom.

Na pjesmi je surađivalo jako puno umjetnika, a za vokale, solo violinu i prateće vokale zaslužna je Andrijana Janevska koju su pratili na violini Lara Rimac, violončelu Emanuel Pavon, kontrabasu Matija Kasaić Drakšić i na gitari M. M. Willy. Vokale i solo violinu snimio je Dragan Ginovski Gino u studiju Ginovski u Skopju, a Josip Šuker, koji je svirao klavir, bubanj i gitaru, snimio je sve ostale instrumente u Zagrebu.

Makedonska umjetnica inače obožava Hrvatsku, oduševljena je Zagrebom i uči hrvatski jezik jer želi zvučati što uvjerljivije.

Tanja Kvorka
projekt
POVEZUJE LJUDE IZ TRI DRŽAVE
Toše Proeski i ona bezbroj su puta skupa nastupali, a pratila je i Vlatka Stefanovskog na solo turneji
Možda ste propustili...

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

Najčitanije iz rubrike