Objavljeno 25. travnja, 2019.
Ako želite da vaši gosti sami biraju okus koji im se najviše sviđa, uz roštilj servirajte umake.
Umak s viskijem
Sastojci:
1/2 glavice luka,
4 češnja češnjaka,
1/2 šalice viskija,
1/2 žličice mljevenog papra,
malo soli, kečap,
1/4 šalice pasirane rajčice,
1/3 šalice jabučnog octa,
1/4 šalice vorčester umaka,
1/2 šalice smeđeg šećera
čili u prahu
Priprema:
U većoj posudi na umjerenoj temperaturi pirjati crni i bijeli luk, uz dolijevanje viskija dok luk ne postane staklast. Pomiješati papar, sol, kečap, pire od rajčica, ocat, vorčester umak, šećer i čili pa dodati na luk, sniziti temperaturu i krčkati još 20 minuta. Umak se po želji može procijediti.