Sport
OSIJEK NIJE MOGAO PROTIV INDIVIDUALNE KVALITETE MODRIH

Skender ohrabren igrom, Bjelica najavio najjači sastav i u Osijeku
Objavljeno 23. travnja, 2019.
Trener Dinama Nenad Bjelica, jasno, bio je zadovoljan prolaskom u finale Kupa, ali je i priznao kako ga je Osijek malo iznenadio svojom taktičkom postavkom i načinom na koji se predstavio u Maksimiru.


- Osijek je bio dobar suparnik. Malo su nas taktički iznenadili u prvom dijelu susreta jer su igrali na način koji dosad nisu otkako je na njihovoj klupi Dino Skender. Dobro su nam zatvorili bokove, na što smo se mi teško prilagodili u prvom dijelu susreta. Ipak, uspjeli smo doći do vodstva, a u poluvremenu smo promijenili način na koji smo se branili i uspjeli smo zatvoriti prilaze vratima. Pustili smo Osijeku posjed i čekali priliku iz kontre, a na taj smo način na kraju i potvrdili pobjedu i prolaz u finale. Mislim kako je naš uspjeh posve zaslužen - rekao je Bjelica.


Taj polufinalni susret Kupa bio je prvi dio okršaja Dinama i Osijeka, nastavak slijedi u prvenstvenom dvoboju u Gradskom vrtu za četiri dana. Hoće li biti uobičajenih rotacija u momčadi?


- U Osijeku ćemo opet igrati s najjačom mogućom momčadi.


Na kraju je Bjelica emotivno dodao još jednu stvar.


- Ovu pobjedu posvetio bih mom pokojnom ocu kojem bi danas bio 77. rođendan i vjerujem kako bi bio vrlo ponosan na mene - gotovo je u suzama zaključio Bjelica.


Trener Osijeka Dino Skender nije imao razloga biti nesretan premda je Osijek doživio poraz u Maksimiru. Osječani su odigrali jednu vrlo solidnu utakmicu, a presudila je i po njemu Dinamova individualna kvaliteta i sposobnost.


- Dinamo je vrhunska momčad koja kažnjava svaku pogrešku suparnika, i to je presudilo ovu utakmicu. Nažalost, rano smo primili pogodak, nakon toga smo pokušali igrati, bili smo hrabri i nismo se predavali, što je za mene lijep pokazatelj onoga što dolazi. Tužni smo zbog poraza, ali moramo gledati prema naprijed. Nije lako igrati protiv Dinama kada stane čvrsto i gusto u obranu. Jedino za čim žalim jest što nismo uspjeli doći do više pravih prilika za pogodak - rekao je Skender.


Za četiri dana bijelo-plave čeka ogled protiv istog suparnika, ali ovaj put u prvenstvu. Dinamo je već osigurao titulu, a Osijek je u velikoj borbi za Europu. Taj je susret za Osječane možda i važniji od ovog u Kupu.


- Svaka utakmica i svaki bod su nas iznimno važni. Nadam se da ćemo se do subote odmoriti i pokušati odigrati još bolju utakmicu. Naravno, treba prvo vidjeti i u kakvom će sastavu izaći Dinamo, a i u kakvom će stanju biti naši ključni igrači jer igramo često, a nijedan susret za nas nije lak.


Nakon dva mjeseca u prvoj momčadi opet je zaigrao Petar Bočkaj.
- Postupno ga vraćamo u ritam. Zadovoljan sam onim što je prikazao u ovoj utakmici i vjerujem kako će nam biti koristan u završnici sezone - rekao je na kraju Dino Skender. D.Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike