Novosti
HDZ U SLAVONIJI ZAPOČEO KAMPANJU ZA EUROPSKE IZBORE

Brojne su koristi članstva Hrvatske u Europskoj uniji
Objavljeno 23. travnja, 2019.

Nakon što je početkom travnja predstavila listu od dvanaest kandidata za nadolazeće izbore za Europski parlament, Hrvatska demokratska zajednica svoju kampanju odlučila je započeti upravo u srcu Slavonije, točnije u Osječko-baranjskoj županiji. Ondje je u utorak predstavljena "zelena skupina" HDZ-ovih kandidata, koju čine Karlo Ressler, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Stjepan Ribić, Danijel Marušić i Stjepan Adanić, predstavnici kontinentalne Hrvatske koji su uz obilazak Drenja, Đakova i Našica sudjelovali i na okruglom stolu o prednostima članstva RH u EU-u, održanom u hotelu Osijek.


Okrugli stol je uz raspravu i prezentaciju aktualnih projekata koji se tiču Slavonije i cijele RH posebno poslužio za predstavljanje samih kandidata, koji su publici otkrili neke osobne informacije, ali i teme za koje će se zauzimati u Europskom parlamentu. Dok je Stjepan Adanić na samom početku govorio o domoljublju koje bi htio implementirati i na europskoj razini, brodsko-posavski župan Danijel Marušić kazao je kako vjeruje u pobjedu HDZ-a na nadolazećim izborima, ističući kako je njegova županija realizacijom milijunskih projekata otkrila benefite članstva u EU-u. Marijana Balić, rođena Vukovarka, naglasila je kako želi građanima pomoći u korištenju europskih fondova, dok će se mogućim odlaskom u Europski parlament zauzimati za prepoznatljivost projekta Slavonija, Baranja i Srijem, s posebnim fokusom na branitelje i poduzetnike. Stjepan Ribić podsjetio je kako je Osječko-baranjska županija među najuspješnijima u Hrvatskoj po broju prijavljenih i odobrenih EU projekata ukupne vrijednosti 875 milijuna eura, a Sunčana Glavak iz Međimurja upozorila je na važnost zaštite nacionalnih resursa, kojima se može unaprijediti gospodarstvo.

- Posebno mi je drago što "zelena skupina" kreće iz Slavonije, jer i ja prema ovom kraju gajim jedan sentiment s obzirom na to da mi je majka iz Našica, a otac iz Baranje. No u sljedećih 20 dana želimo obići sve krajeve RH i s predstavnicima "plave skupine" upozoriti građane na činjenicu da će hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu odlučivati o strateški važnim odlukama koje se tiču naše budućnosti - napomenuo je na okruglom stolu Karlo Ressler, nositelj liste, otkrivajući kako će HDZ i završni predizborni skup održati u Osijeku. M.Mandić
Karlo Ressler

nositelj liste HDZ-a

U sljedećih 20 dana želimo obići sve krajeve i s predstavnicima "plave skupine" upozoriti građane na činjenicu da će hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu odlučivati o strateški važnim odlukama koje se tiču naše budućnosti.
Možda ste propustili...

HRVATSKA NARODNA BANKA

Snažan rast kreditiranja

DIREKTIVA BITNA ZA SVE POTROŠAČE U EUROPSKOJ UNIJI

Nova pravila EU-a jamče pravo na popravak kućanskih uređaja