Novosti
KAMPANJA U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

Europski novac za razvoj modernog hrvatskog sela
Objavljeno 24. travnja, 2019.
Pod sloganom "Hrvatska za generacije" u utorak je kampanju za izbore za Europski parlament u Osječko-baranjskoj županiji započelo šest kandidata Hrvatske demokratske zajednice. Nositelj liste Karlo Ressler, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Stjepan Ribić, Danijel Marušić i Stjepan Adanić obilazak su započeli u općini Drenje u posjetu OPG-u Kolak. Obitelj Kolak izvrstan je primjer kako koristiti sredstva iz europskih fondova jer su za farmu muznih krava i tovne junadi povukli osam milijuna kuna nepovratnih sredstava i time osigurali ostanak svoje obitelji u Slavoniji.

- Upravo nam je želja predstaviti konkretne prednosti koje Hrvatska ima kao članica Europske unije, drago mi je da smo krenuli u kampanju iz Osječko-baranjske županije jer želimo pokazati kako ćemo kao zastupnici u EU parlamentu voditi računa o ravnomjernom razvoju te dodatno intenzivirati Projekt Slavonija, Baranja i Srijem - rekao je Ressler.

Kandidati su se na đakovačkom Korzu družili s mještanima Đakovštine nakon čega je u Osijeku održan okrugli stol gdje su predstavljena iskustva i rezultati korištenja europskog novca u privatnom i javnom sektoru.

- Politika Europske unije nije vanjska politika Hrvatske, nego naša svakodnevica. Svojom prisutnošću u Europskom parlamentu borit ćemo se za interese istoka Hrvatske. Novi saziv EU parlamenta donosit će i novi europski proračun i izuzetno je važno biti prisutan i glasno govoriti o prioritetima koje istok Hrvatske, ali i cijela Hrvatska trebaju - rekao je Stjepan Ribić, ravnatelj JU Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije i kandidat na listi HDZ-a.

Kandidati su u društvu župana Osječko-baranjske županije i predsjednika županijske organizacije HDZ-a Ivana Anušića obišli i radove u Sveučilišnom kampusu u Osijeku financirane kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem.

Prvi posjet Osječko-baranjskoj županiji završili su u Našicama, a tijekom druženja s građanima Našica i našičkog kraja govorili su o nizu tema ključnih za razvoj Slavonije i Baranje.

Dijana Pavlović
Možda ste propustili...

HDZ OČEKUJE VIŠE OD ŠEST MANDATA U IV. IZBORNOJ JEDINICI

Anušić: Nadam se najjačim suparnicima

PREDSJEDNIK HSP-A KARLO STARČEVIĆ:

Na izbore s Nezavisnima za Hrvatsku i Generacijom obnove

MONOGRAFIJA BARANJA - ŽIVOT NA RUBU

Anušić: ‘‘Ponosni smo na hrvatsku Baranju‘‘

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

EPIDEMIOLOZI ČIJE JE PREPORUKE USVOJIO I NACIONALNI STOŽER

"Spasile su nas stare epidemiološke mjere Andrije Štampara"

2

UPRAVNO VIJEĆE BOLNICE BIRALO IZMEĐU DVA KANDIDATA ZA RAVNATELJA

Zubčiću još jedan mandat na čelu KBC-a Osijek

3

UZORAN PRIMJER FAKULTETSKE ONLINE NASTAVE

Međunarodno pravo iz sobe