Osijek
INVESTICIJA VRIJEDNA VIŠE OD MILIJUN KUNA

Općini Čepin odobren projekt obnove zgrade društvenog doma u Čepinskim Martincima
Objavljeno 24. travnja, 2019.

Još je jedan odobren projekt na dugačkom popisu vrijednih i kvalitetnih projekata koje provodi Općina Čepin. Općinski načelnik Dražen Tonkovac kaže kako je riječ o obnovi zgrade društvenog doma u Čepinskim Martincima.

Na natječaj, koji je objavilo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Općina Čepin prijavila je projekt energetske obnove zgrade društvenog doma u Čepinskim Martincima, građevine koja je sagrađene 1955. godine, a koja je nedavno i pretrpjela štetu od požara, pa je nakon toga sanirana. Za ovaj projekt, precizira općinski donačelnik Ivan Žeravica, Ministarstvo je donijelo Odluku o financiranju u najvišem iznosu nepovratnih sredstava od 761.237,92 kune. Ukupni prihvatljivi troškovi Ugovorom o dodjeli nepovratnih sredstava određuju se na 1.228.979,88 kuna.

- Aktivnosti projekta, među ostalim, obuhvaćaju izradu glavnog projekta energetske obnove s pripadajućim elaboratom, povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru, zamjenu vanjske stolarije, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja, uvođenje sustava prozračivanja novim visokoučinkovitim sustavom, uvođenje sustava daljinskog očitanja potrošnje energije i vode i sustava kontrolnih mjerila energenata i vode, horizontalne mjere koje se odnose na provedbu novih elemenata pristupačnosti, kojima se omogućava neovisan pristup, kretanje i korištenje prostora u skladu s pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti - kaže načelnik općine Čepin Dražen Tonkovac.

Energetskom obnovom društvenog doma stanovnici Čepinskih Martinaca dobit će moderno uređeni prostor za održavanje raznih obiteljskih svečanosti, od krizmi preko pričesti do rođendana, svatova…. Taj prostor, kada se obnovi, služit će i za održavanje raznih događanja koja organiziraju udruge građana – od nogometnih klubova do lovačkog društva, a prije svega KUD-a Čepinski Martinci, koji svojim dugogodišnjim djelovanjem obogaćuje društveni život u Čepinskim Martincima.

D.Pejić
Možda ste propustili...

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike