Crna kronika
UHVAĆENI U KONZUMACIJI KOKAINA

Mladići istukli dva policajca
Objavljeno 24. travnja, 2019.
SLAVONSKI BROD

Prošlog petka tri mladića napala su dva policajca koja su ih uhvatila na djelu. Policajci koji su samo radili svoj posao u napadu su lakše ozlijeđeni.

- Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su policajci u dobi od 23 i 28 godina, pri obavljanju redovitih policijskih aktivnosti, sprječavanja zlouporabe droga, uhvatili dvije mlađe muške osobe u konzumaciji i nuđenju opojnih droga na trošenje drugoj osobi. Potvrđeno je da se radi o 19-godišnjaku i 22-godišnjaku, od kojih je mlađi policijskim službenicima ponudio mito, što su policajci odbili te su pritom od osumnjičenika oduzeli 0.1 gram kokaina. Osumnjičenici su se opirali uhićenju, davši se u bijeg, no policajci su ih sustigli. Potom je 44-godišnjak fizički napao policajca te tako omogućio daljnji bijeg osumnjičenicima, koje su policajci opet sustigli. Osumnjičeni su se i dalje opirali uhićenju, postali agresivniji te napali policajce, udarajući ih rukama i nogama, no ipak su uhićeni. Policijski službenici i 22-godišnjak su lakše ozlijeđeni - doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice Policijske uprave brodsko-posavske.

Protiv 19-godišnjaka, 22-godišnjaka i 44-godišnjaka podnesene su kaznene prijave za kazneno djelo napad na službenu osobu, a protiv 19-godišnjaka za kaznena djela omogućavanja trošenja droga i davanja mita. Sva trojica su uhićena i predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske te mjerodavnom Županijskom državnom odvjetništvu.

Nakon što su ispitani u odvjetništvu u subotu, 44-godišnjak je pušten, a sudac istrage 19-godišnjaku i 22-godišnjaku odredio je jednomjesečni istražni zatvor. Policajci su ih nakon toga prepratili i predali u zatvor u Požegi.

U protekle dvije godine policajci su napadnuti 217 puta, pri čemu je napadnuto 245 policajaca, od čega 15 policajki. Napadači su u većini slučajeva bili muškarci, i to njih 222, a policajce je na njihovu poslu napalo 28 žena.

Najčešće su policajci i policajke napadani pri osiguranju, i to 126 puta, a na drugom su mjestu, s 46 puta, napadi na policajce pri održavanju javnog reda i mira.

Pri privođenju dogodilo se 13 napada, kao i pri kontroli prometa. Prošle godine nije bilo napada na policajce pri provjeri identiteta osoba, no u 2017. godini zabilježena su dva takva slučaja. S.Lacić
Najčitanije iz rubrike