Mozaik
NAKON USPJEŠNE EUROVIZIJSKE FEŠTE U MADRIDU

Roko Blažević danas u Moskvi na (pred)eurovizijskom partyju
Objavljeno 24. travnja, 2019.
Bio je to njegov prvi takav party i općenito prvi nastup hrvatskog predstavnika u Madridu

Roko Blažević, hrvatski predstavnik na Izboru za pjesmu Eurovizije 2019., pridružio se 21 natjecatelju na španjolskoj eurovizijskoj fiesti koja se proteklih dana održala u Madridu pod nazivom ‘‘PrePartyES2019‘‘.


Madrid je kao domaćin ovog događaja istaknuo povod - pola stoljeća od njihove eurovizijske pobjede, a pokrovitelj događanja bila je španjolska televizija RTVE. U petak je na Welcome domjenku Roko prvi put susreo većinu natjecatelja s kojima će dijeliti eurovizijsku pozornicu – a obožavatelji su, unatoč kiši, čekali ispred hotela i madridskog centra ‘‘La Riviera‘‘ ne bi li uhvatili trenutak s hrvatskim predstavnikom.


- Bio je ovo moj prvi predeurovizijski party i općenito prvi nastup hrvatskog predstavnika u Madridu, što mi je izuzetna čast! To se ne zaboravlja. A dojmovi? Prepun sam ih, i to u najpozitivnijem smislu! Radi se o vrhunski organiziranom dvodnevnom događanju tijekom kojega predstavnici imaju sjajnu priliku predstaviti se ne samo obožavateljima već i najznačajnijim eurovizijskim medijima. Događaj je organiziran na vrhunskom nivou, domaćini sjajni, ali i publika, koja, čini se – ‘‘The Dream‘‘ pjeva bez pogreške! – odmah nakon povratku otkrio nam je Roko ne skrivajući oduševljenje organizacijom tog događaja. Prema snimkama, 2000 ljudi uglas je pjevalo ‘‘The Dream‘‘ s Rokom.


- Posebno me se dojmio taj dio, kada je publika sa mnom otpjevala refren – to mi je dalo dodatan motiv za daljnje pripreme za Eurosong! Nakon nastupa prilazili su mi novinari i fanovi, komplimentirali izvedbu uživo, vokalne sposobnosti i pjesmu… Vladala je izuzetno pozitivna atmosfera. Pod dojmom sam kako su nas pratili i koliko zapravo puno znaju o svakome od nas - priča Roko.


Uz Michaela Ricea, britanskog predstavnika s kojime je prijateljstvo počelo tijekom njegova boravka u Zagrebu i gostovanju u showu ‘‘Zvijezde pjevaju‘‘ te se nastavilo u Madridu, u kušanju španjolskih delicija, Roko je upoznao i predstavnike Albanije, Belgije, Crne Gore, Češke, Velike Britanije, Estonije, Finske, Rumunjske, Španjolske, Moldavije, Njemačke, San Marina, Grčke, Norveške te Izraela.


- Svi predstavnici imaju profile na društvenim mrežama i trude se približiti dašak atmosfere s ovakvih događanja. Tako smo i mi na našim službenim instagram-profilima, ‘rokoblazevic_official‘ i ‘eurosong_hrt‘, uz niz fotografija, pokazali kako zvuči ‘‘The Dream‘‘ u izvedbi albanske predstavnice Jonide Maliqi, a rado sam se odazvao pozivu izvrsne crnogorske D-mol grupe i s njom izveo ‘‘Heaven‘‘. Na odlasku iz hotela prema zračnoj luci obožavatelji su i dalje čekali, a neki su i zaplakali - prepričava nam Roko ne skrivajući veselje što je pred njim sada na redu – Rusija.


- Jedva čekam nastupiti u Moskvi i upoznati nove predstavnike i nastaviti druženja započeta u Madridu, koji će mi ostati u najljepšem sjećanju, što zahvaljujem organizatoru (eurovision-spain). Uistinu je dojmljivo koliko su truda i pažnje uložili u organizaciju i s koliko ljubavi pristupaju Eurosongu. Nadam se da će i Hrvatska jednoga dana imati ovakav party na koji dolaze predstavnici iz cijele Europe, a ako ove godine pobijedimo i Eurosong ponovno dovedemo u Zagreb – za tim će biti još više povoda! Usuđujem se, kao što jest slogan ovogodišnje Eurovizije, ali i naše pjesme - sanjati - #daretodream!‘ - kaže Roko.
Nakon pretpartyja u Amsterdamu, Rigi, Londonu, eurovizijski natjecatelji predstavili su se i u Madridu, a sljedeća je postaja Moskva već 24. travnja - prije početka 64. Izbora za pjesmu Eurovizije u Tel Avivu.


Tanja Kvorka
sanjati
SLOGAN EUROVIZIJE I NAŠE PJESME
POVRĐENO JOŠ GLAZBENIH GOSTIJU
Ovih dana je izraelska televizija potvrdila kako će uz Madonnu, na Eurosongu gostovati i Netta, pobjednica Eurosonga 2018.; Dana International, pobjednica Eurosonga 1998., natjecateljica Eurosonga 2011.; Conchita Wurst (pobjednica Eurosonga 2014.), Måns Zelmerlöw (pobjednik Eurosonga 2015.), Eleni Foureira (drugoplasirana s prošlogodišnjeg Eurosonga), Verka Serdučka (drugoplasirana s Eurosonga 2007.) i Gali Atari (Izrael, pobjednica Eurosonga 1979.). Glumica Gal Gadot će izvesti posebni skeč u finalu, možda kao najavu nastavka svog filma Wonder Woman; a Shalva Band, grupa koja se sastoji od članova s posebnim potrebama, u drugom će polufinalu izvesti pjesmu Million Dreams.
Najčitanije iz rubrike