Regija
HRVATSKI VOJNICI S MALIŠANIMA I BOLESNIMA RADE PO CIJELOJ SLAVONIJI...

Elitna brigada HV-a pomaže građanima
Objavljeno 23. travnja, 2019.
VINKOVCI - Pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske (Gombr) - elitne brigade HV-a - tijekom travnja provode akciju "Vojne solidarnosti" kojoj je cilj pomoć vojske lokalnoj zajednici. Na radovima na krajnjem slavonskom istoku angažirano je ovih dana oko 60 pripadnika Gombr-e.

Vojnici rade na tri lokacije u Vukovarsko-srijemskoj županiji – Vinkovcima, Nuštru i Nijemcima. Hrvatski su vojnici tako proteklog tjedna prvo poklonima i druženjem razveselili mališane u Dječjem vrtiću "Stribor" u gradu na Bosutu, a potom su prionuli bojenju ograde oko vrtića, u dužini od 400-tinjak metara. Vrtićka ograda zasjala je u veselim šarenim bojama. Također, pripadnici Gombr-e boje ogradu oko Doma za odrasle osobe s posebnim potrebama u selu Nuštar, a dotrajalu ogradu osvježavaju novim bojama u dužini od oko 1000 metara. Ministarstvo obrane priopćilo je kako slične radove hrvatski vojnici obavljaju i u općini Nijemci.

Sve je navedene lokacije krajem tjedna obišao i zapovjednik Gombr-e, brigadir Mijo Validžić. A od onih kojima su vojnici pomagali stigle su zahvale. Ravnateljica Doma u Nuštru Zdenka Raguž zahvalila je pripadnicima HV-a na toj humanitarnoj akciji.

- Ovo je prvi put da imamo suradnju s Hrvatskom vojskom, a ta pomoć nam je neprocjenjiva. Samo ću istaknuti da ovi radovi koje će obaviti pripadnici Hrvatske vojske vrijede više od 100.000 kuna, i zbog toga od srca hvala HV-u - rekla je Raguž tom prilikom. Zadovoljni su i štićenici Doma zbog uljepšanog okružja u kojemu prebivaju. Riječi zahvalnost Hrvatskoj vojsci na njihovom angažmanu izrazila je i ravnateljica vinkovačkog Dječjeg vrtića "Stribor" Suzana Zidar, kao i načelnik općine Nijemci, Vjekoslav Belajević.

Prema informacijama iz MORH-a, tijekom akcije "Vojna solidarnost", pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske će tijekom ove, 2019. godine, na različite načine, svojim radom, pružiti pomoć i potporu i drugdje po Slavonije, ali i šire.

U MORH-u su u tom kontekstu spomenuli niz mjesta – grad Đakovo i obližnju općinu Satnica Đakovačka, kao i humanitarne akcije koje će potom uslijediti u gradovima Bjelovar, Našice i Varaždin. S.Butigan
Možda ste propustili...

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO

Miholjački su košarkaši prvaci

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

Najčitanije iz rubrike