Regija
VIROVITICA

Nova vozila županijskom Domu zdravlja
Objavljeno 22. travnja, 2019.
Virovitičko-podravski župan Igor Andrović ravnatelju Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, Ivici Fotezu, uručio je ključeve za tri nova vozila. Ova nova vozila koristit će se prvenstveno za potrebe pružanja usluge zdravstvene njege u kući bolesnika. U povodu uručivanja ključeva održana je prigodna svečanost kod zgrade Opće medicine u Virovitici. Treba reći kako će na tom objektu uskoro početi energetska obnova, čiji je nositelj projekta Virovitičko-podravske županija.

– Riječ je o tri vozila koje je Županija, kao osnivač, kupila Domu zdravlja Virovitičko-podravske županije. Vozila su to koja će koristiti šestero zdravstvenih djelatnika naše ustanove, a pokrivat će pritom područje grada Slatine i okolnih općina Mikleuša, Voćina, Nove Bukovice, Čađavice i Sopje). Do sada su naši djelatnici vozili privatna vozila jer nije bilo druge mogućnosti. U suradnji sa županom dobili smo tri vozila i na taj način povećali kvalitetu dostupnosti i sigurnosti naših djelatnika. Sada su svi ti djelatnici pokriveni sa službenim vozilima Doma zdravlja. Vrijednost investicije iznosi oko 270.000 kuna – naglasio je ravnatelj županijskog Doma zdravlja Ivica Fotez. Investicija se u cijelosti financira iz proračuna Županije.

– Investicijama u zdravstvu tu nije kraj jer uskoro kreće i energetska obnova zgrade Opće medicine županijskog Doma zdravlja u Virovitici, u vrijednosti od 1,3 milijuna kuna. Ujedno, nakon što smo uložili u infrastrukturu Doma zdravlja u Slatini i u bazen za fizioterapiju, i ta će zgrada ići u energetsku obnovu u vrijednosti od oko četiri milijuna kuna. Županija dakle ulaže još novih 5,5 milijuna kuna u županijski Dom zdravlja, u poboljšanje kvalitete rada naših liječnika i, naravno, bolje uvjete naših pacijenata – rekao je župan Igor Andrović. V.G.
Ovo je samo nastavak ulaganja
Župan je naglasio kako je to samo nastavak ulaganja u zdravstvo ove godine. “Vozila smo u proteklom razdoblju donirali i županijskom Zavodu za hitnu medicinu te Zavodu za javno zdravstvo Sveti Rok. U funkciji je novi uređaj za magnetsku rezonancu, tu je i novi CT, europskim sredstvima smo opremili bolnicu modernom opremom, gradi se nova zgrada dnevne bolnice, opremili smo i uredili niz naših ambulanti diljem županije te sagradili nove, a uskoro nam slijede projekti energetske obnove na nekoliko zdravstvenih zgrada”, zaključio je.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana