Regija
100 NAJLJEPŠIH PRIMJERAKA LIMENIH LJUBIMACA

Tradicionalna 23. izložba oldtimera
Objavljeno 22. travnja, 2019.
NAŠICE - Središte Našica na Uskrsni ponedjeljak već tradicionalno obilježila je izložba oldtimer vozila. Veliko parkiralište, glavni trg, ali i ulice bili su popunjeni prelijepim primjercima starih, pomalo zaboravljenih, ali u duši pravih zaljubljenika, savršenih automobila. Ovi limeni ljubimci pravi su primjer napretka i rada kroz godine, a svaki od njih uređen je i opet stavljen u funkciju od pravih majstora i upornih istraživača. Izložbu su otvorili Franjo Hofer, predsjednik Oldtimer kluba Našice, i gradonačelnik Josip Miletić.

- Naš Oldtimer klub osnovan je 20. travnja, tako da smo u subotu proslavili 22 godine aktivnog rada. Kroz klub je prošlo 500 vozila što restauriranih što onih koji su još na restauraciji - napomenuo je Franjo Hofer.

Prigodnim nastupom otvaranje izložbe dodatno su uljepšali taktovi Gradske glazbe Našice i našičke mažoretkinje.

- Vrijeme nas je poslužilo, pa možemo uživati u svim ovim blagodatima. Pozdravljam naše oldtimere koji su s više od sto vozila došli u naš grad - rekao je gradonačelnik Josip Miletić.

Ovo je bila 23. ovakva izložba, što znači da ju klub organizira od prve godine postojanja, a svake godine okuplja sve veći broj izložbenih primjeraka auta, izlagača, ali i posjetitelja. U organizaciji izložbe, osim našičkog oldtimer kluba, sudjelovala je i Zajednica tehničke kulture Grada Našica, Turistička zajednica Grada Našica i Policija u zajednici Našice. Kako je velik broj članova kroz ova dva desetljeća prošao kroz udrugu, dodijeljeni su i brojni pehari i zahvalnice, one za dugogodišnji rad i djelovanje, ali i za prvo izlaganje auta koji je nedavno restauriran. Tako su zlatne plakete dodijeljene dvojici članova, s najdužim aktivnim radom. Za 20 godina rada u klubu i predane ljubavi prema autima priznanja su zaslužili Darko Serdar i Tomislav Perković, kojima je čestitao i plakate predao gradonačelnik. Izložba je potrajala do 13 sati, a okupila je velik broj građana, gostiju, a i dobro vrijeme kumovalo je velikoj posjećenosti događaja.

Točno u podne organizirana je i promotivna vožnja kroz centar u kojoj su u koloni prezentirani izloženi automobili. I.Ć.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

3

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad