Regija
SURADNJA

Belišćani u Salanti
Objavljeno 23. travnja, 2019.
BELIŠĆE - Suradnja Gradske knjižnice i čitaonice i škole iz mađarskog mjesta Salanta traje od 2016. godine. Tada su prvi put učenici, s učiteljicom Evom Bedić, posjetili knjižnicu. Učenici te škole uče hrvatski jezik i ovakav vid suradnje im je izvrsna prilika da poboljšaju znanje jezika jer su se u Belišću družili s učenicima belišćanske osnovne škole.

Suradnja se nastavila i do sada su mađarski učenici bili dva puta u Belišću. Knjižničarke su 2017. godine posjetile Salantu i sa sobom su povele nekoliko učenika iz Belišća. Na poziv učiteljice Eve Bedić, koja je sada i ravnateljica škole, održan je i drugi posjet belišćanskih knjižničarki, koje su sa sobom povele osam učenika šestog razreda u Mađarsku. Grad Belišće osigurao je prijevoz i poklone za učiteljicu. Novinarka tjednika Hrvata u Mađarskoj, Hrvatskog glasnika, Branka Blažetin, napravila je razgovor s knjižničarkama te je istaknula važnost ovakvog druženja i uspostavljanja međunarodne suradnje.

U knjižnici su knjižničarke održale uskrsnu kreativnu radionicu na kojoj su djeca izrađivala čestitke i ukrašavala pisanice trodimenzionalnom salvetnom tehnikom, priopćeno je iz belišćanske knjižnice te je najavljeno da će se sa suradnjom nastaviti i dalje. L.A.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike