Osijek
NESVAKIDAŠNJI KONCERT

Jazz na vodenici prije zalaska sunca
Objavljeno 22. travnja, 2019.
Ugodni zvuci jazza iznenadili su u petak Osječane u šetnji promenadom, pa su mnogi prije zalaska sunca odlučili zastati ispred vodenice na kojoj se održavao netipičan koncert na vodi i upijati opuštenu atmosferu. Naime, ususret Međunarodnom danu jazza, koji će se u Osijeku obilježiti 30. travnja, u organizaciji osječkog neformalnog Saveza udruga Šibica, a na inicijativu osječkih glazbenika, na omiljenoj je vodenici održana prigodna uvertira u veliki koncert, koji je impresivnom izvedbom najavila vokalistica Ema Bel, uz pijanističku pratnju Claudea Marca Continija.

- Ekoudruga Vodenica će, uz ovu, biti domaćinom dvjema jazz-večerima nadolazećeg utorka i srijede, 23. i 24. travnja, kada će nastupiti Antonia Pintarić i Vjekoslav Miling, odnosno Sing Song Swing. Oduševljeni smo ovom inicijativom jer se uklapa i u naš dugoročni plan da između dva ulaza na vodenicu postavimo veliki ponton na kojemu će se ponekad održavati koncerti, književne večeri, recitali i plesne izvebe - objasnila je vodeničarka Borka Davidović iščekujući ponton koji bi se trebao realizirati u suradnji s Gradom Osijekom.

- Ovo je odlična najava za jazz-koncert koji će se održati ispred zgrade Državnog arhiva u izvedbi eminentnih osječkih glazbenika. Prostor na vodenici je predivan, a nije dovoljno iskorišten, pa smo se odlučili "zgurati" na malenom pontonu, kako bismo uz pomoć rijeke Drave sugrađanima približili ljepotu jazza - kaže Dario Padovan, umjetnički direktor obilježavanja Međunarodnog dana jazza u Osijeku, zaključujući da su klupe i sama obala ispred vodenice, kako zbog udobnosti, tako i zbog akustike, odlični za slušanje glazbe, što je potvrdila i brojna publika. M. Mandić
Možda ste propustili...

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

Najčitanije iz rubrike