Mozaik
PET DESETLJEĆA KARIJERE

Rolling Stonesi su objavili kompilaciju hitova "Honk"
Objavljeno 23. travnja, 2019.

Nakon više od pet desetljeća profesionalne karijere legendarni rockeri The Rolling Stones objavili su ‘‘Honk‘‘ – novu kompilaciju koja na jednom mjestu okuplja njihove najveće hitove koji su ispisali neke od najvažnijih stranica glazbene povijesti. Hrvatska publika ‘‘Honk‘‘ može slušati u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu.


‘‘Honk‘‘ obuhvaća prepoznatljive hitove, klasike i favorite obožavatelja od 1971. do 2016. godine, zaključno s Grammyjem nagrađenim ‘‘Blue & Lonesome‘‘. Na standardnoj verziji kompilacije našlo se 26 pjesama, a deluxe izdanje sadrži dodatnih 10 live snimaka pjesama izvedenih na njihovim stadionskim nastupima diljem svijeta. Među njima je uključena i izvedba pjesme ‘‘Bitch‘‘ na kojoj im se pridružio legendarni Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters) te ‘‘Wild Horses‘‘, koju je s njima otpjevala Florence Welch (Florence + The Machine). Deset live snimaka koje se nalaze na deluxe izdanju kompilacije obuhvaćaju tri njihove posljednje turneje, 50 And Counting Tour, Zip Code Tour i No Filter Tour te su podsjetnici na izniman kantautorski i izvođački talent koji The Rolling Stones posjeduju i prema kojemu su poznati već više od pet desetljeća. Znakovito je to što su na tim turnejama svirali pjesme iz svih dijelova karijere, pa i poneke raritete, kao što je ‘‘Dancing With Mr. D‘‘ s koncerta u Arnheimu 2017., gdje su ju svirali prvi put nakon 44 godine. Kompilacija je dostupna u tri oblika – na dvostrukom CD izdanju, trostrukom LP izdanju i u digitalnom formatu. Deluxe CD izdanje sastoji se od tri dijela, a LP izdanje je četverostruko.


The Rolling Stones jedan su od najpoznatijih bendova u povijesti glazbe. S radom su započeli 1962. godine u Londonu, a svjetsku su slavu stekli hitom ‘‘(I Can‘t Get No) Satisfaction‘‘. Bend je 1989. uveden u Rock and Roll kuću slavnih, a u svojoj je produktivnoj karijeri snimio nekoliko desetaka studijskih, video, kompilacijskih i live albuma. Mick Jagger, karizmatični pjevač i frontmen benda, smatra se jednim od najboljih pjevača moderne glazbe te ga je časopis Rolling Stone uvrstio na 16. mjesto iste kategorije.
The Rolling Stones su od protekle subote na američkom dijelu turneje "No Filter", a rade i na novom materijalu u studiju. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike