Mozaik
FRANKA JE JASMINA U DISNEYEVOM FILMU

Aladin je moj najdraži crtić
svih vremena, jako sam sretna
Objavljeno 23. travnja, 2019.
Duha u originalu igra Will Smith, u domaćoj verziji glas mu je posudio Mario Petreković

Mlada pjevačica Franka Batelić u novom je Disneyevom filmu "Aladin" utjelovila princezu Jasminu i tako svojim glasom pridonijela realizaciji hrvatske inačice nadolazećeg spektakularnog hita, igrane adaptacije animiranog klasika koji je obilježio djetinjstvo generacija diljem svijeta. Igrani film "Aladin" u hrvatska kina stiže 23. svibnja, u distribuciji 2I Filma!

Franki Batelić ovo je prvo sudjelovanje u sinkronizaciji filma, bar kad je riječ o glumi. Naime, još je 2010. godine u animiranom filmu "Vrlo zapetljana priča" odradila pjevačke dionice lika Zlatokose, dok je sada glasom u potpunosti interpretirala lik Jasmine.

Stane u svjetiljku

- Aladin je moj najdraži crtani film svih vremena, a pjesma “A Whole New World” najljepša je pjesma ikada skladana za crtiće! Nije bilo sretnije osobe od mene kada su me pozvali da budem lik Jasmine u ovom filmu. Ovo je za mene jedno sasvim novo iskustvo i priznajem, dugo nisam ovako uživala. Do sada sam pjevala u crtićima, a ovo je i prvo predivno iskustvo sinkronizacije filma! Sigurna sam da ćete uživati u novom Aladinu, kao što sam uživala i ja - izjavila je Franka u povodu skorašnjeg početka kinodistribucije Aladina.

A dok je ulogu Duha u originalnoj verziji novog "Aladina" odigrao slavni Will Smith, u domaćoj ga je glasom utjelovio svestrani Mario Petreković.

- Jedan od tih klinaca koji već desetljećima slušaju ovaj Disneyev klasik sam, vjerovali ili ne, i ja. Alibaba i 40 hajduka, čarobna svjetiljka, dobri duh iz svjetiljke, Jasmina i njeni, ja i moji, svi mi smo bili i još smo uvijek, da ne kažem, obiteljski povezani. Utjeloviti duha, pritom dobrog duha, imati svakojake moći, letenje, nestajanje, ispunjavanje tuđih želja, biti na usluzi 24/7, omogućiti nekom prosperitet, slavu, zdravlje, igru, radost, pjesmu, veselje i ljubav, nevjerojatno je i zahtjevno iskustvo.

 

Definitivno se isplatilo biti svemoguć, proći sav taj put i proces, to je u konačnici bilo jedno nezaboravno putovanje. Stručno vođen od redatelja i ostalih, svaki ton i replika bila je dječja igra, a to je ono što se tražilo, dramatična zaigranost u mnogo boja, s naglaskom na plavu. Napokon sam zbog rasta dobio ulogu, jedini sam stao u svjetiljku - o ulozi i radu na filmu kaže Mario Petreković.

Vizualno impresivno
Originalnu verziju filma "Aladin" režirao je poznati britanski redatelj Guy Ritchie, dok sinkroniziranu potpisuje Ivan Plazibat, a produkciju Livada produkcija. Aladina tumači Fabijan Pavao Medvešek, a ostalim likovima glasove su posudili Dražen Šivak, Pero Juričić, Mia Melcher, Dado Ćosić, Milan Pleština, Luna Lastrić, Jan Nikola Baš, Dražen Bratulić, Iva Jerković, Mirela Brekalo Popović i Branko Smiljanić.

Prvi službeni trailer "Aladina" otkrio je uzbudljivu i vizualno impresivnu avanturu, priču o šarmantnom prosjaku Aladinu, neustrašivoj i odlučnoj princezi Jasmine te Duhu koji igra ključnu ulogu za njihovu budućnost. "Aladin" je igrana inačica Disneyjeve verzije klasične priče iz "Tisuću i jedne noći" te adaptacija izuzetno uspješnog istoimenog animiranog hita iz 1992. Zanimljivo je da soundtrack novog "Aladina" uključuje i legendarnu pjesmu "A Whole New World", prvu Disneyevu pjesmu koja je osvojila nagradu Grammy za pjesmu godine, a nagrađena je i Oskarom.

Tanja Kvorka
film
REŽIRAO GA JE GUY RITCHIE
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana