Osijek
MANIFESTACIJA USKRS U OSIJEKU

Tisuće Osječana uživalo u najvećem gnijezdu na svijetu
Objavljeno 20. travnja, 2019.
Bilo je to petu godinu zaredom najveće uskrsno gnijezdo na svijetu s površinom od 300 četvornih metara

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

Središnji osječki trg bio je u subotu jedna velika igraonica prepuna zaigranih pripadnika svih generacija, a najviše, naravno, naših najmlađih sugrađana, koji su u pratnji roditelja, djedova i baka pohrlili u veliko uskrsno gnijezdo ukrašeno velikim šarenim pisanicama. Prema tvrtnjanja agencije "Osijek danas", organizatora ovog događaja, bilo je to petu godinu zaredom najveće uskrsno gnijezdo na svijetu s površinom od 300 četvornih metara.
A da je, osim samog gnijezda, koje bi svojim dimenzijama bez problema moglo konkurirati i za ulazak u Guinessovu knjigu, u pitanju nešto veliko, dalo se naslutiti po žamoru koji je dopirao sve do Anine ulice. Štandovi sa slasticama, poput šećerne vune, čijem zavodljivom mirisu nisu odoljeli ni oni stariji, nastupi plesnih skupina i razni drugi sadržaji dodatno su oplemenili tradicionalnu uskrsnu zabavu na Starčevićevom trgu.
Bili su tamo i izviđači Izviđačkog kluba Javor koji su za ovu prigodu, u suradnji s GPP-om, gradu poklonili Izviđački tramvaj u kojemu su, osim svojih redovnih aktivnosti, predstavili jednu veliku manifestaciju kojoj će naš grad uskoro biti domaćin - 13. Zborovanje Saveza izviđača Hrvatske u Osijeku od 17. do 19. svibnja.
Mali plesači Plesnog studija Shine predstavili su svoj široki repertoar pri čemu su razgibali kukove brojne publike koja ih je nagradila dugotrajnim aplauzom.
U tom velikom uskrsnom šarenilu, obilježenom dječjim smijehom i veseljem, održano je i neizostavno natjecanje u tucanju jaja, nagradne igre, kreativna radionica ukrašavanja pisanica i još mnogo toga. Bila je to još jedna velika i vesela proslava Uskrsa u režiji Osječana, pri čemu je najviše veselila velika brojnost onih najmlađih.

Ivan Alilović

Najčitanije iz rubrike