Sport
DINO SKENDER NAKON PRVOG PORAZA NA KLUPI PRVE MOMČADI OSIJEKA

Ovo nam je svima lekcija, možda sam i pogrešno mijenjao
Objavljeno 20. travnja, 2019.

Zanimljiv je slučaj dvojice Osječana na klupama Istre 1961 i Osijeka Igora Cvitanovića i Dine Skendera. Cvitanović je, naime, nakon mjesec i pol dana dočekao prvu pobjedu otkad je preuzeo Puljane, što mu je ujedno i prva pobjeda u samostalnoj trenerskoj karijeri u Prvoj HNL.


S druge strane, njegov 13 godina mlađi kolega na klupi kluba gdje je započeo karijeru, nakon pobjeda nad Interom, remija s Hajdukom i pobjede nad Rudešom, dočekao je i prvi poraz u svojoj trenerskoj karijeri u Prvoj HNL i naravno prvi poraz vodeći prvu momčad Osijeka. Nije Osijek odnosno Skender bio daleko od nastavka serije, presudio mu je pogodak Miereza pred kraj susreta.


Skender je, dakako, čestitao Istri 1961 na pobjedi, ocijenivši kako utakmica i nije obilovala ljepotom,


- Bila je to očekivano tvrda i teška utakmica. Prvi dio igralo se rastrgano, nervozno, mi smo se poslije smirili, pokušali smo igrati u prvih 20 minuta nastavka, ali nismo iskoristili svoje prilike i u traženju pogotka smo pali, a sve više su nam prijetili iz kontri. Napravili su nam probleme i iz takvog izlaza stigao je korner nakon kojeg smo primili pogodak. Poraz je sastavni dio nogometa, a ovo je lekcija svima nama. Možda smo i krivo mijenjali, pokušali smo napadačima dobiti ofenzivu, a možda smo trebali uzeti bod - glasno je razmišljao Skender.


Prvi dojmovi Igora Cvitanovića bili su, naravno, potpuno drukčiji od Skenderovih. Bio je zadovoljan ostvarenim rezultatom.


- Ovo su tri velika boda i to protiv momčadi koja je u velikoj seriji. Moji igrači su dali, rekao bih, 300 posto. Borili su se doista do zadnjeg atoma i nagradilo nas je. Ovo je jedini način da dođemo do bodova protiv ekipe kao što je Osijek. Čestitam im svima na tome, da se i sami uvjere da mogu više - pričao je Cvitanović koji je ostao bez Sanea.


Komentirao je sudačke kriterije.
- Nije bila toliko gruba utakmica, bila je muška, možda su moji igrači kasnili u duelima, pa je bilo nespretno. Moji igrači ne znaju udarati, nisu zaslužili kartone. No, kad osvojiš tri boda, ne želiš pričati o sucima. Nisam pričao ni kad sam gubio. Ovo je psihološki velika stvar i igračima i meni. Ovo mi je prva pobjeda, i to protiv kluba iz rodnog grada. Ovo će biti poticaj igračima da dobar rad na treninzima prenesu na teren. Nedostajao nam je zadnji pas, nije bilo tehnički dobro, nije bilo mirnoće u završnici. Ulaskom Ndija igrali smo bolje. On ima kvalitetu, ima loptu, pregled igre, ali je bio ozlijeđen, tek ga vraćamo. Savio je također unio živost, ali je bio neprecizan u pasu. Znali smo da će nas pritiskati, znali smo da s dva brža igrača možemo dobro odigrati. Veseli me što igrači pokazuju karakter. Imamo težak raspored, ali nećemo se predati. Nismo se ni danas predali. Nismo još matematički osigurali deveto mjesto, idemo utakmicu po utakmicu. Bojao sam se Osijeka više nego Dinama. Ovo je ozbiljna momčad, a mi smo bili u negativnom nizu, zato sam se bojao - rekao je Cvitanović.


Krešimir Lacković
Igor Cvitanović

Ovo je psihološki velika stvar i igračima i meni. Ovo mi je prva pobjeda, i to protiv kluba iz moga rodnog grada.
Možda ste propustili...

TRENER NK-A BELIŠĆE DAVOR RUPNIK

Spremni smo za sve moguće opcije

KOMPLETAN POGON ŽNK-A OSIJEK U TRENINGU

Započele završne pripreme za uvodnu bitku na Neretvi

MALONOGOMETNI TURNIR U ČEPINSKIM MARTINCIMA

Za prvo mjesto 200 eura i pokal