Sport
UVJERLJIV DOMAĆI PORAZ BSK-A

Sesvećani pokazali Bjelobrđanima put prema izlazu iz Druge lige
Objavljeno 20. travnja, 2019.
Bolji odnosno kvalitetniji Sesvećani zasluženo su odnijeli bodove iz Bijelog Brda gdje je ostala teorija da će se na jesen gledati drugoligaški nogomet. Domaći su mogli kanalizirati susret u željenom smjeru već u drugoj minuti kada je Mlakić zdesna šutirao, a vratar Sušak kratko odbio do Šimičića čiji je udarac iz blizine zaustavila greda. Deset minuta kasnije i na drugoj je strani bio pogođen okvir vrata nakon što je Tolić ubacio iz desnog kuta, a Joković glavom poslao loptu u suprotnu vratnicu. U 22. minuti zatresla se bjelobrdska mreža nakon što je Kasač izgubio loptu u opasnoj zoni, a Tolić ju poslao na lijevu stranu do Vranjkovića čiji je dribling u 16-ercu rukom zaustavio Periša tako da je vinkovački sudac pokazao na bijelu točku. Siguran je bio Tolić pogodivši lijevi donji kut - 0:1. Domaći su zatim djelovali dezorijentirano što Sesvećani nisu iskoristili iako su imali nekoliko prigoda. U 29. minuti Tolićev prizemni pokušaj zdesna u suprotni kut Ilinčić je zaustavio, a četiri minute kasnije pogledom ispratio Geljićev udarac sa 17 metara koji je otišao pokraj desne vratnice. Uoči odlaska na odmor (44.) Mlakić je na lijevoj strani pronašao utrčalog Šimičića kojeg je u 16-ercu srušio Joković, a Lučić, ovaj put, pokazao na bijelu točku za domaće. Mlaki, međutim, prizemni udarac Anića u lijevi kut Sušak je obranio.

U nastavku su Bjelobrđani stihijski i jalovo pokušavali popraviti štetu, a gosti su organiziranom igrom osujetili sve te pokušaje. Pri tome stvarajući neugodnosti na suprotnoj strani poput one u 55. minuti kada je Geljićev udarac s 15-ak metara Ilinčić odbio, a Tolić potom šutirao pokraj bližeg, lijevog kuta. Isti je sesvetski kreator igre u 70. minuti uposlio na desnoj strani Markota koji je traljavo šutirao pokraj suprotne vratnice. U 75. minuti je i Tolićev udarac, s 12-13 metara, otišao pokraj vratnice, ali se minutu kasnije zatresla domaća mreža. Ćosić je dubinskom loptom uposlio utrčalog Geljića koji ju je plasirao kada je izbio ispred Ilinčića i zapečatio domaćinu sudbinu - 0:2. Tri minute uoči isteka 90. najbolji jučerašnji pojedinac Tolić pobjegao je "žuto-plavima" i matirao Ilinčića kada je izbio ispred njega za konačnih 0:3.
D.Lekšan
BSK       0

SESVETE       3 (1)

BIJELO BRDO - Stadion BSK-a. Vrijeme: sunčano. Teren: dobar. Gledatelja: 400. Sudac: Josip Lučić (Vinkovci) 7. Strijelci: 0:1 Tolić (22.-11m), 0:2 Geljić (76), 0:3 Tolić (87). Žuti kartoni: Periša (BSK), Tolić, Joković i Markota (Sesvete).

BSK: Ilinčić 5,5, Ištvanić 6, Periša 5,5, Meter 6, Gvozdenović 5,5, Muženjak 5,5, Anić 5 (od 46. Popović 5), Kasač 5 (od 37. Horvat 5), Ilić 5,5, Šimičić 6, Mlakić 5,5 (od 58. Jakšić 5).

SESVETE: Sušak 7,5, Mikulić 6, Magdić 6,5, Joković 7, Goić 6, Sunagić 7 (od 89. Morber -), Ćosić 7, Markota 7, Tolić 8, Vranjković 6,5 (od 61. Zenko 6), Geljić 7 (od 84. Brigić -).

IGRAČ UTAKMICE: MARKO TOLIĆ (SESVETE)
Možda ste propustili...

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSJEČKO-BARANJSKA

Hajduk izgubio u derbiju, bodovi Baranji

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

Najčitanije iz rubrike