Osijek
PRIJAVE OD UTORKA, 23. TRAVNJA

Besplatno planinarenje za sve osječke studente
Objavljeno 20. travnja, 2019.
Kako potaknuti studente na sportsku aktivnost i boravak u prirodi dobro znaju na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera, odakle i ovoga proljeća, besplatno za sve osječke studente, organiziraju planinarenje u Orahovici zakazano za sljedeću subotu, 27. travnja 2019.

Riječ je o aktivnosti koju Ured za sportsku djelatnost pri osječkom Sveučilištu organizira već nekoliko godina zaredom, i to u dva navrata - u proljeće i jesen. U proljeće, kada je sva priroda u cvatu, a u kasnu jesen, po mogućnosti kada padne prvi snijeg, kako bi studenti doživjeli i prekrasni zimski ugođaj koji priroda pruža. Ova je aktivnost za sve osječke studente besplatna: - Sveučilište pokriva troškove prijevoza i organizacije planinarenja, a na studentima je samo da se pobrinu za obroke i piće. U pratnji studenata planinara bit će i petero sveučilišnih profesora tjelesne i zdravstvene kulture, koji će budno paziti da sve prođe u najboljem redu.

- Želja nam je bila našim studentima, koji se ne bave profesionalnim sportom, omogućiti nekakve zanimljive sportske izvannastavne aktivnosti koje ćemo im ponuditi besplatno. Interes naših studenata uvijek je velik i sva mjesta brzo se popune. A pravila nema - u aktivnosti se uključuju studenti s različitih sastavnica našega Sveučilišta. Organiziramo uz ovu aktivnost za naše studente i rafting, koji će se ove godine održati u svibnju na Mrežnici. Studenti se uvijek odlično provedu, ostanu im lijepe uspomene, što s planinarenja, što s raftinga - kaže nam voditelj Ureda za sportsku djelatnosti Dražen Nikšić.

Polazak je planiran autobusom iz Osijeka prema Orahovici, odakle se vožnja nastavlja do Tromeđe - vidikovca Petrov vrh, koji mnogi ocjenjuju najljepšim na istoku Hrvatske. Nakon toga, izlazi se iz autobusa i odlazi do Kapovca, najvišeg vrha Krndije, a nastavak kretanja planiran je do podnožja prekrasnog staroga grada, jezera i Ružice grada - najvećeg sačuvanog utvrđenog grada u Slavoniji i jednoga od najvećih u cijeloj Hrvatskoj. Nakon odmora povratak je istim putem planiran autobusom do Osijeka. No kako je broj mjesta ograničen na 45, studenti koji žele iskusiti ovu avanturu, trebaju biti brzi s prijavama.

Svi zainteresirani tako se mogu prijaviti od utorka, 23. travnja, i to osobno u Uredu za sportsku djelatnost u zgradi Rektorata Sveučilišta na adresi Trg Svetog Trojstva 3, u sobi 12. A prijave se primaju dok se sva mjesta u autobusu ne popune - što će sudeći prema svemu, biti brzo. J. Pejaković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike