Regija
CIKLOTURIZAM U NAJISTOČNOJ ŽUPANIJI

Ovogodišnji projekti vrijedni 493.603 kn
Objavljeno 19. travnja, 2019.
NIJEMCI

U Nijemcima je održana konferencija za medije o razvoju biciklističke rute u Vukovarsko-srijemskoj županiji, nastavno na Program razvoja cikloturizma na kontinentu, započetog u 2017. godini. Vukovarsko-srijemska županija je nastavila provedbu navedenog programa i u 2018. godini putem projekta “Razvoj biciklističke infrastrukture Vukovarsko-srijemske županije”.

- Sve više turista dolazi u Vukovarsko-srijemsku županiju, povećava se i broj i noćenja, a turistički i ugostiteljski djelatnici primaju brojne nagrade za uspješno predstavljanje na turističkoj karti. Kontinentalni turizam na našem području treba razvijati i mi tu raznim projektima želimo omogućiti da se on ostvaruje kako za razvoj turističke infrastrukture tako i za smještajne objekte. Od turističkih obilazaka brojnih prirodnih ljepota i znamenitosti te brojnih manifestacija koje privlače turiste, tu se uključuje i projekt cikloturizma, za koji smo ostvarili dio nepovratnih sredstava Ministarstva turizma, što će zasigurno pridonijeti razvoju kontinentalnog turizma u Slavoniji - istaknuo je Božo Galić, vukovarsko-srijemski župan.

Projekt ukupne vrijednosti 317.972,00 kuna proveden je preko programa Ministarstva turizma pod nazivom Program razvoja cikloturizma na kontinentu u 2018. godini”. Tako je u 2018. godini Vukovarsko-srijemska županija realizirala brojne aktivnosti, od kojih je najvažnije asfaltiranje kraće sekcije biciklističke rute na području Općine Nijemci. Prilikom izrade Operativnog plana cikloturizma utvrđeno je da na biciklističkoj ruti Srijem postoji kraća sekcija rute koja je iznimno teška i opasna za vožnju biciklom i ugrožava sigurnost cikloturista. Asfaltiranjem te sekcije riješen je problem prolaska kritičnim putem, ali i problem prilaska promatračnici ptica i pristaništu riječnog turističkog broda “Katarina” na rijeci Bosutu. Ulaganjem u biciklističku infrastrukturu može se privući značajan broj stranih i domaćih turista. Njihov dolazak pozitivno se reflektira i na ostalu turističku ponudu na destinaciji, a razvijajući turistički proizvod cikloturizma, razvija se ruralni kraj i nerazvijena regija. S obzirom na povećan interes za biciklističke karte i velik broj novih smještajnih objekata s oznakom bike&bed, ažurirana je postojeća karta i tiskana u 500 primjeraka.

Vukovarsko-srijemskoj županiji su u 2019. godini odobrena sredstva za aktivnosti u sklopu Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2019. godini. Ukupna vrijednost projekta koji uskoro kreće u realizaciju iznosi 493.603 kuna, u čemu Ministarstvo turizma sudjeluje s 355.300 nepovratnih kuna. M.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike