Regija
DAN BELIŠĆA

Promocije, koncerti, izložbe…
Objavljeno 20. travnja, 2019.
BELIŠĆE

Pet tjedana trajat će proslava Dana grada Belišća i njegovog 135. rođendana. Programom dominiraju sportska, kulturna i druga događanja. Ovoga vikenda građani će imati priliku uživati u čarima Gnijezda s 1000 pisanica, Uskršnjem sajmu i teniskom turniru.

U sklopu Noći knjige, Gradska knjižnica i čitaonica priprema izložbu ilustracija Željke Mezić, a u petak, 26. travnja, u predvorju gradske uprave izložba je akademskih umjetnika Vladimira Meglića i Petra Ujevića. Subota, 27. travnja, bit će ispunjena sportskim sadržajima, a zaokružit će ju pjesnička večer. Najmlađi će u ponedjeljak, 29. travnja, na Trgu Ante Starčevića održati program “Gradu za rođendan”.

Svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će biti dodijeljena javna priznanja, održat će se u utorak, 30. travnja, u 11 sati u Centru za kulturu Sigmund Romberg. U 12.30 sati počinje druženje na desnoj obali Drave uz Stjepana Jeršeka Štefa i TS Džentlmeni. Dana 1. svibnja, koji se slavi i kao blagdan svetog Josipa Radnika, zaštitnika župe, i crkveni god te Dan Grada, Belišćane će u 6.30 sati probuditi budnica Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo i Gradskog puhačkog orkestra Belišće uz pratnju mažoretkinja. Uz tradicionalni kirvaj u središtu Belišća, u 11 sati počinje svečana misa u župnoj crkvi, a od 21 sat u nastavno-sportskoj dvorani koncert će održati Opća opasnost.

U danima koji slijede smjenjivat će se kulturni i sportski događaji, nastupi osnovaca te u nedjelju, 5. svibnja, u Centru za kulturu predstava Dječje scene Teatra Gavran: Mudra sova i lukava lisica. Bit će održana izložba prikaza restauracije slike hrastove bačve tvrtke Gutmann te promocija knjige “Geografski aspekti razvoja Grada Belišća” Marine Beram Sandalić, u organizaciji ogranka Matice Hrvatske. Održat će se promocija knjige Dubravka Maričića “Moja sjećanja na SPŽ”, tu je i gastrofest u Bocanjevcima, u subotu, 11. svibnja. Program završava u nedjelju, 19. svibnja, revijom “Dijete i pas” kinološkog društva te susretom papirničara pod nazivom “Belišće, grad papira – jučer, danas, sutra”. L.A.
Možda ste propustili...

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

POSAO ZA 60 RADNIH DANA

Golinci dobivaju LED javnu rasvjetu

UDRUGA STANARA ŠOKAČKIH STANOVA

Đeram: Skupština i druženje na stanu

Najčitanije iz rubrike