Crna kronika
UHVAĆENI SRBIN I HRVAT KOD KARLOVCA

Oduzeto 170 kg marihuane i pištolji
Objavljeno 20. travnja, 2019.
KARLOVAC - U više vreća i paketima građevinskog stiropora policija je u vozilu, zaustavljenom u srijedu kod naplatne postaje Karlovac na autocesti A1, pronašla 170,6 kilograma marihuane. Vozilom zagrebačkih registracija upravljao je 44-godišnji Hrvat, a kao suvozač u vozilu se nalazio i 47-godišnji državljanin Srbije. Policajci su vizualnim pregledom uočili više vreća u prikolici koju je vozilo vuklo te su odmah posumnjali da se radi o marihuani. Potom je zatražen naloga suca istrage Županijskog suda u Karlovcu te je vozilo detaljno pretraženo. Pronađena droga bit će dostavljena na vještačenje u Centar za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu. Tijekom pretrage pronađeno je i 0,7 grama kokaina, dva pištolja "Glock" s 53 komada pripadajućeg streljiva i dva mobitela. Policija nastavlja istragu u vezi sa slučajem.

Vozač i suvozač predani su pritvorskom nadzorniku te će uz kaznenu prijavu biti dovedeni u nadležno državno odvjetništvo. Ujedno, glede pronađenog i oduzetog vatrenog oružja, protiv 44-godišnjaka će Općinskom sudu u Karlovcu biti proslijeđen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Ovih 170,6 kilograma cannabis marihuane najveća je pojedinačna zapljena te vrste droge na karlovačkom području u ovoj godini. Posljednju veliku zapljenu marihuane, od ukupno 307,09 kilograma te droge, imali su na tom području prošle godine na autocesti A-1.

Rezultate kriminalističkog istraživanja na konferenciji za medije u petak su prezentirali načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić i voditelj Službe kriminalističke policije Romano Benković. Voditelj Odjela kriminaliteta droga Bruno Kendjel na konferenciji za medije iznio je statističke pokazatelje koji se odnose na kriminalitet droga na području Policijske uprave karlovačke i naveo kako su u 2019. godini evidentirana četiri kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i 116 prekršaja iz Zakona o suzbijanju zloporabe droga, a u prva tri mjeseca 2018. godine evidentirano je osam kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te 23 prekršaja iz Zakona o suzbijanju zloporabe droga. S.Lacić
Možda ste propustili...

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

Najčitanije iz rubrike