Mozaik
OBILJEŽIT ĆE TRAGANJE ZA EKSPERIMENTALNIM METODAMA I FORMAMA

ETNOFILm festival počinje u Rovinju
Objavljeno 20. travnja, 2019.
Ovogodišnji ETNOFILm festival, koji će se održati od 22. do 27. travnja u Rovinju, obilježit će traganje za eksperimentalnim metodama i formama bilježenja i prenošenja etnoloških istraživanja i nematerijalne kulturne baštine medijem filma i crteža.

Organizatori su najavili da će, kako je 2019. proglašena godinom autohtonih jezika, upravo ta tema biti okvir i poveznica za glavninu festivalskih događanja, odnosno festivalskog programa.

Dvije radionice održavat će se paralelno, od kojih se prva priređuje u suradnji s regionalnom Ljetnom filmskom školom Centra za vizualnu antropologiju iz Beograda i kolektivom Vizantrop, i na njoj će se polaznici kombinirajući svoja specifična znanja moći izraziti spajajući umjetničku i znanstvenu formu snimanjem kratkih filmova u okviru zadane teme. Druga je radionica etnografskog crteža na kojoj će, uz teoretski dio, polaznici razviti storyboard na temelju etnografskog terenskog istraživanja.

Iz programa se izdvaja predavanje "Filming Beyond, voicing relations" Sabine Mikelić, likovne i multimedijalne umjetnice koja se bavi umjetničkim istraživanjem u filmu. Kroz formu predavanja prezentirat će svoje istraživanje "Filming Beyond, voicing relations" koje se bavi se činom snimanja.

Finale festivala (26. - 27. 04.) rezervirano je za filmski program koji će svojim tematskim okvirom također biti posvećen autohtonim jezicima, dok festival DJ selekcijom zatvara Bocca Sofistifunk. Sve projekcije održavaju se u Multimedijalnom centru Rovinj i besplatne su. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOLAZE SVJETSKA I REGIONALNA BLUES IMENA

Headliner Thrill Blues Festivala je 19-godišnja senzacija iz Velike Britanije

2

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

3

DISKOGRAFSKA SPAJALICA: VLADIMIR KOČIŠ ZEC

Volim napraviti povremeno određene pomake, odmak od nekog svojeg standarda