Mozaik
POPULARNI KOMIČAR NASTUPIO U KINU URANIJA

Željko Pervan još jednom
nasmijao osječku publiku
Objavljeno 19. travnja, 2019.
U osječkom kinu Uranija proteklog je četvrtka ponovo bilo smijeha jer je u prepunoj dvorani gostovao popularni komičar Željko Pervan sa svojim stand up materijalom. Kako to najčešće i biva kod njegovih nastupa, za većinu šala mu je inspiracija bila hrvatska svakodnevica prosječnog stanovnika Lijepe Naše, koji se pokušava prilagoditi nekom novom, nazovimo ga "europskom" načinu života i razmišljanja. No to mu naravno baš i ne polazi od ruke jer u svemu ili pretjera ili - puno češće - ne radi dovoljno. Pervan se naravno posebno voli našaliti na račun saborskih zastupnika, koji su svojim karakteristikama poput hodajućih metafora za brojne hrvatske osobine i to one najlošije. S jednim izuzetkom: za predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović nema ni slova zamjerke, osim što bi joj savjetovao da je "možda bolje da ne vodi muža posvuda sa sobom."

Posebno mjesto u nastupu zauzele su i Pervanu omiljene žene, koje, kako kaže, obožava. Prisjetio se mladosti i osvajanja djevojaka, što je do suza nasmijalo i publiku, kao i njegov prikaz bračnog života prosječnog Hrvata i Hrvatice. Nije naravno zaboravio spomenuti "prelijepu državu Sloveniju" i njezinu "veličinu", kao ni milijune umirovljenika koji "uporno i dalje žive".

U maniri iskusnog komičara Pervan se dakako našalio i na vlastiti račun ("Kod mene se diže još samo parket"), a u nekoliko navrata je gradio šale i na reakcijama iz publike. T.Kvorka
Najčitanije iz rubrike