Mozaik
PERO GALIĆ, FRONTMEN OPĆE OPASNOSTI I MENTOR U “ZVIJEZDE PJEVAJU”

Čeka nas vesela
godina, a novi album
promovirat ćemo u lipnju
Objavljeno 20. travnja, 2019.
U showu su mi nekako Tara i Dino ostavili najjači dojam i uistinu opasno pjevaju

Nakon što je sjajno odradio posao kao mentor u popularnom showu ‘‘Zvijezde pjevaju‘‘, legendarni slavonski rocker i frontmen županjske grupe Opća opasnost Pero Galić, još je pun dojmova sa snimanja live emisija na Hrvatskoj televiziji, ali posao zove dalje...

Za bend slijede novi nastupi, ali snimanje novog albuma na opće zadovoljstvo svih ljubitelja istinskog rocka i urbane glazbe. Pero Galić tipični je Slavonac, čovjek za kojeg prepreke ne postoje, neumoran i marljiv, a sve radi s osmijehom. Nakon što je napustio show s Katarinom Strahinić, iako su pohvaljeni za vrhunsku izvedbu hita Divljih jagoda ‘‘Motori". Ususret novim izazovima i večerašnjem finalu "Zvijezde pjevaju", gdje će nastupiti s ostalim sudionicima koji su sudjelovali u showu, Pero je nove informacije, kao i uvijek, podijelio s Glasom Slavonije.

Vrhunski ste odradili priču u showu "Zvijezde pjevaju". Kako ste vi doživjeli cijeli show i suradnju s Katarinom Strahinić?

- Kako se i naziva emisija, odnosno show, tako smo se i ponašali. Za potrebe iste, Katarina i ja odradili smo sve što je i traženo od nas, i to maksimalno ozbiljno i u okviru naših mogućnosti. Bilo je jako veselo, što jest bit svega, Katarina je supervedra i vesela, jako vrijedna i pozitivna osoba, što se i vidjelo u našim nastupima, i sigurno smo ostavili tema za razgovor nakon našeg napuštanja programa. Drago mi je da smo se upoznali i surađivali ovih nekoliko tjedana i nadam se da se sve to ne zaustavlja ovim izlaskom.

Izvodili ste tijekom showa više žanrova glazbe, od balada do žestokog rocka. Biste li se složili da se nekako Katarina bolje snašla u ovim bržim stvarima?

- Ma, ona je bila uvijek ista, ona, Katarina koja se u glazbi snalazi na svoj način. Super je bila u baladi, a brže pjesme su iz nje izvlačile i ono posebno veselje, jer je upravo takva osoba, što sam već rekao. To se baš i nije svidjelo žiriju, jer je tada znala malo ˝bježati“ intonativno, ali publika tome nije zamjerala i tako smo stigli do šeste emisije.

Od preostalih parova koji je, prema vašem mišljenju, ostavio najbolji dojam, odnosno za koga biste voljeli da pobijedi u današnjem finalu?

- Teško mi je o tome divaniti, jer stvarno ne volim suditi o ničemu, ali kada i moram nekako su mi Tara i Dino ostavili najjači dojam i uistinu opasno pjevaju. Dino je jedno čudo koje me zateklo baš onako..., bez riječi sam! I ako je stvarno potraga za najboljima, onda mislim da su to njih dvoje. Ali sve je to, kako rekosmo, show, pa je sve i moguće. Želim im svima sreću!

Raspored Opće opasnosti je i dalje gust. Prvi koncert koji vam dolazi je, ako se ne varam, 27. travnja, u Sisku?

- Da, prvi nastup koji nas čeka bit će u Sisku, 27. travnja, jer smo u studiju od Nove godine i snimamo naš novi album, pa se nismo mogli odvojiti od snimanja. Čeka nas opet jedna vesela i radna godina, kako sada stvari stoje. Kalendar se puni, oprema se sprema u kombi, i na put kreće Opća opasnost.

Dolazi li nešto iz vaše i radionice Marija Vestića?

- Spomenuh u prošlom odgovoru da smo u studiju i završavamo naš novi album. Da, Mario i mi smo, na naše veselje, a nadam se i na veselje drage publike, složili nove pjesme, snimili sve u studiju „Mak“ u Gradištu, zadnje radnje su u tijeku, dosnimavamo detalje koji se uvijek nekako pojave, pa onda sve ide na miksanje. Plan je da album iziđe krajem svibnja, i sve ide prema planu. Spot za novi singl trebali bismo snimati idući tjedan, promocija spota početkom svibnja i najava albuma. Jako nas veseli album i jedva čekamo reakcije publike. Promocija albuma bit će na CMC festivalu u Vodicama, 7. i 8. Lipnja. Pozvani ste svi i mnogo pozdrava od vaše Opće opasnosti!

Vladimir Grgurić
Katarina je bila super u baladi, a brže pjesme su iz nje izvlačile i ono posebno veselje, jer je upravo takva osoba
Možda ste propustili...

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

POPULARNA SARAJEVSKA GRUPA

Zabranjeno pušenje rasplesalo Osijek

Najčitanije iz rubrike