Kultura
BOGAT PROGRAM ZA NOĆ KNJIGE U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Dođite i posudite "noćne knjige"
Objavljeno 20. travnja, 2019.
BELIŠĆE - Gradska knjižnica i čitaonica Belišće i ove će godine brojnim aktivnostima obilježiti Noć knjige, koja se 23. travnja održava već sedmu godinu zaredom, radi promicanja i poticanja kulture čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskoga, znanstvenoga i kulturnoga blaga. Zbog tog se razloga svake godine različite institucije, ustanove i organizacije diljem Hrvatske uključe u program Noći knjige. Ovogodišnja posebnu pozornost posvećuje temi Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa, kojom se želi istaknuti važnost književne fikcije u stvarnom svijetu.


U belišćanskoj knjižnici program započinje u 16 sati književnim susretom i radionicom za djecu. Željka Mezić, ilustratorica brojnih dječjih slikovnica, predstavit će učenicima OŠ Ivana Kukuljevića iz Belišća svoj dugogodišnji rad i održati im kratku ilustratorsku radionicu. Nakon toga, u 17 sati bit će otvorena izložba radova Željke Mezić Likovi iz bajki, a istodobno će započeti i dobro znani Sajam otpisanih i poklonjenih knjiga za pet kuna.

Posljednja aktivnost počinje u 20 sati, a riječ je o igranju društvenih igara. Svima koji se dođu igrati na raspolaganju će biti društvene igre iz knjižnice. Uz ove aktivnosti bit će i ponuđene razne "noćne knjige", odnosno knjige koje opisuju temu noći, a koje će se moći posuditi. Posebna akcija za Noć knjige 2019. povrat je knjiga u knjižnicu bez naplate zakasnine. L.Aničić
RADIONICA IZRADE BAJKOVITIH JEDNOROGA
Jedna od aktivnosti je, kao i uvijek, kreativna radionica za djecu u 18 sati, na kojoj će se izrađivati bajkoviti jednorozi. Mjesečni sastanak Belišćanskog čitateljskog kluba zgodna je aktivnost za Noć knjige jer se na sastancima kluba uvijek raspravlja o knjigama i čitanju. Svi zainteresirani koji bi željeli postati članovima kluba mogu doći u 19 sati i priključiti se veselom druženju i ugodnom razgovoru. Radno vrijeme knjižnice toga dana bit će od 15 do 23 sata, a knjižničari se nadaju da će aktivnosti privući građane u knjižnicu.
Možda ste propustili...

GALERIJA “ANTUN ULLRICH”

Otvorena izložba Darka Jovanovića

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

Najčitanije iz rubrike