Sport
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Nakon lude utakmice i VAR-a, Tottenham je opet u TOP 4
Objavljeno 18. travnja, 2019.

Liverpool i Tottenham kompletirali su listu polufinalista Lige prvaka. I dok su "redsi" bez većeg stresa prošli Porto, "pijetlovi" su nakon rijetko viđene drame u uzvratnom susretu četvrtfinala na kraju slavili protiv Manchester Cityja uz pomoći VAR-a i pogodaka u gostima.


Nakon čak 57 godina Tottenham je među najbolja četiri kluba Europe, što je najduži "post" do sada. Postali su sedmi engleski klub u polufinalu Lige prvaka, što je također novi rekord, a za sve to morali su odigrati nevjerojatno ludu utakmicu, pravu "klackalicu" što se tiče emocije i razvoja situacije oko prolaska. Naime, nitko nije mogao predvidjeti da će prva četiri udarca na gol završiti pogodcima, i to sve u prvih 11 minuta, u kojima je euforija iz redova jedne prelazila u redove druge momčadi. Od 1:0, preko 1:2, pa do 3:2 već u 21. minuti bio je šokantan uvod, no čak i to je zasjenjeno još većom dramom u drugom poluvremenu. Nakon Aguerova gola za 4:2 Llorente je zabio treći gol za londonski klub, koji je morao potvrditi VAR. A tehnika je išla naruku Totttenhamu i u sudačkoj nadoknadi u kojoj je stadion "eksplodirao" nakon što je Sterling postigao peti pogodak za City. No u samo nekoliko sekundi euforija i očaj zamijenili su strane jer je VAR poništio gol zbog zaleđa asistenta Aguera pa je u polufinale ipak ušao Tottenham.




- Nikada nisam igrao ovako ludu utakmicu. Bilo je teško i ludo, no ponosan sam na suigrače, pokazali smo karakter - rekao je dvostruki strijelac Son, koji će propustiti prvi polufinalni susret zbog kartona. Ni menadžer Pochettino nije mogao ostati miran nakon ovakve drame i nastavka borbe za europsku krunu.


- Ovo je nevjerojatno, pogotovo način na koji je završena utakmica. Toliko sam ponosan, moji su igrači heroji, sretan sam i zbog njih i zbog navijača. U trenutku ti toliko toga prođe kroz glavu, razočaranje je bilo golemo, ali potom je stigla promjena odluke. To je jedan od razloga zašto volimo nogomet - rekao je Argentinac, koji je tako prekinuo snove M. Cityju i Guardioli o osvajanju svih trofeja u ovoj sezoni.


- Promašili smo penal u prvoj utakmici, u uzvratu stvorili puno prilika protiv jake momčadi, ali i napravili pogreške kod prva dva gola, a pogreške se u ovom natjecanju kažnjavaju. Teško je, toliko smo bili blizu i ovo je okrutno, ali moramo se s time pomiriti. Podržavam VAR, ali možda je iz jednog kuta izgledalo da je Llorente igrao rukom, ali iz sučevog kuta izgledalo je kao da nije - rekao je Guardiola.


Liverpool je i drugu godinu uzastopno uvjerljivo prošao Porto. Lani je u osmini finala bilo ukupno 5:0, ove u četvrtfinalu 6:1, za drugo uzastopno polufinale Kloppove momčadi, gdje ih čeka Barcelona.

 


- Znali smo da Porto neće moći izdržati raditi pritisak kao u prvih pola sata. Imali smo svojih trenutaka, iako ne previše, ali zabili smo golove i imali još jednu veliku priliku. Trebale su nam i Alissonove obrane, dok je u drugom dijelu Porto energetski pao, tako da nam je bilo lakše kontrolirati utakmicu - izjavio je Klopp nakon zadržavanja savršenog učinka s "redsima" u nokaut-fazi, s kojima je prošao svih deset ogleda. G. Roguljić

Rezultati četvrtfinala
Porto - Liverpool 1:4 (Militao 69; Mane 26, Salah 65, Firmino 77, Van Dijk 84). Ukupno 6:1 za Liverpool.

Manchester City - Tottenham 4:3 (Sterling 4, 21, B. Silva 11, Aguero 59; Son 7, 10, Llorente 73). Ukupno 4:4, Tottenham ide dalje zbog pogodaka u gostima.
Parovi polufinala
Tottenham - Ajax (30. travnja i 8. svibnja)

Barcelona - Liverpool (1. i 7. svibnja)
Najčitanije iz rubrike