Novosti
ZAVRŠENA JOŠ JEDNA OBUKA ROČNIKA

Od 24 naraštaja obuku su završile 1003 ročnice
Objavljeno 18. travnja, 2019.
Obuka 24. naraštaja ročnika na dragovoljnome vojnom osposobljavanju svečano je završena u četvrtak u Vojarni 123. brigade HV-a u Požegi. Kako je priopćio MORH, na svečanom završetku obuke 24. naraštaja ročnika na dragovoljnome vojnom osposobljavanju rečeno je da je obuka 376 ročnika počela 22. veljače 2019., a završilo ju je 358 ročnika, među kojima 69 žena. Po broju žena to je drugi najveći naraštaj od početka dragovoljnoga vojnog osposobljavanja 2008. godine.

Postrojenim pripadnicima Središta za temeljnu obuku i dragovoljnim ročnicima izaslanik zapovjednika Zapovjedništva za obuku i doktrinu "Fran Krsto Frankopan", brigadir Dražen Batrnek, čestitao je na uspješno završenom dragovoljnom vojnom osposobljavanju. "Tijekom ovih osam tjedana proveli smo program obuke koji vas je obogatio za nova znanja i iskustva koja vas čine različitim od onih koji nisu doživjeli ovo iskustvo i odslužili dragovoljno vojno osposobljavanje", rekao je Batrnek i dodao kako će mnogi nakon završenoga dragovoljnog vojnog osposobljavanja potražiti svoju egzistenciju u djelatnom sastavu Oružanih snaga Republike Hrvatske. "Posebno nas čini ponosnima što ste se izjasnili da želite biti pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske", istaknuo je, dodavši kako se nadaju da će ih uskoro vidjeti na specijalnoj vojnoj obuci u rodovskim postrojbama.

Na kraju svečanosti dodijeljene su pohvale i nagrade najboljim ročnicima 24. naraštaja. Najbolja ročnica je Maja Joščak, a najbolji ročnik Ante Bulog, koji su dobili pohvalnicu te knjigu i značku Dragovoljni ročnik.

Dragovoljno vojno osposobljavanje provodi se od 2008., a u 24. naraštaja obuku su završila 8163 ročnika, među kojima 1003 žene. Od 1. siječnja 2019. povećana je novčana naknada za ročnike s dvije na tri tisuće kuna. I.M.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STRUČNJACI O SIGNALIMA NOVE EKONOMSKE KRIZE

Strah od recesije u SAD-u, prve naznake i u Europi

2

IVAN ANUŠIĆ, VODITELJ IZBORNOG STOŽERA PREDSJEDNICE RH

Vrijeme je za kampanje bez spinova

3

U PETAK DESETOMINUTNA OBUSTAVA RADA

Vozači autobusa najavljuju štrajk