Novosti
BISKUP KOMARICA

U BiH je upola manje katolika, a u RS ih nedostaje 95 posto
Objavljeno 18. travnja, 2019.
Biskup banjalučki Franjo Komarica u svojoj je uskrsnoj poruci u povodu nadolazećeg Uskrsa BiH medijima rekao kako u BiH sada živi manje od polovine katolika koji su tu živjeli prije rata, a u entitetu Republika Srpska nedostaje gotovo 95 posto katolika dodajući kako 4000 obitelji uzaludno čeka povratak u svoja sela, gradove i “nitko im ne želi pomoći, a to je tužno i ružno”.

- Znamo kakva je situacija s katolicima u ovoj zemlji, što se s njima događalo u ratu i poslije. Vjerujem da će, ako i o čemu bude razgovora između Svetog Oca i političkih predstavnika naše zemlje, biti pitanje gdje su katolici, zašto im se nije omogućilo da se svi koji se žele vratiti, vrate - rekao je Komarica te podsjetio i na problem povrata imovine Katoličkoj Crkvi, navodeći da su više puta molili da im se vrati bar dio imovine kako bi mogli pomagati siromašnima.

Dodao je kako smo svjedoci da i u današnjem svijetu i vremenu Kristova Crkva i mnogi njezini članovi proživljavaju “razne kušnje i podnose brojne nevolje i stradanja čak do svoga fizičkog nestajanja iz svojih rodnih mjesta i domovina”. H
Možda ste propustili...