Osijek
PRIZNANJE

Sari Delač Bujasova nagrada
Objavljeno 19. travnja, 2019.
“Poduzetnička samoefikasnost i efektualna logika u uvjetima neizvjesnosti”, naziv je diplomskoga rada koji je bivšoj studentici psihologije osječkog Filozofskog fakulteta – alumni Sari Delač, priskrbio Bujasovu zlatnu psihologijsku značku, koja joj je dodijeljena prošloga tjedna na 24. Danima Ramira i Zorana Bujasa, a koje je održano na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Značajno priznanje struke dodijeljeno je mladoj magistri u sklopu ovog međunarodnog psihologijskog znanstvenog skupa za osobito vrijedan psihologijski diplomski rad koji je izradila pod mentorstvom doc. dr. sc. Ane Jakopec s Odsjeka za psihologiju i u sumentorice doc. dr. sc. Marine Stanić s Ekonomskoga fakulteta u Osijeku te obranila u rujnu prošle godine.

Danas je mlada psihologinja zaposlena na poziciji suradnice u području ljudskih potencijala u jednoj velikoj hrvatskoj IT tvrtki u Zagrebu, a posao je pronašla i prije diplome. Kako?

Karijeru u sektoru u kojemu je danas zaposlena počela je još za vrijeme studiranja kao volonterka u timu za ljudske potencijale u studentskoj organizaciji AIESEC, ali i kroz stručne prakse u odjelima ljudskih potencijala u dvjema IT tvrtkama. Tako je i preko programa Erasmus na stručnoj praksi u odjelu ljudskih potencijala u jednoj naftnoj tvrtki u Londonu provela šest mjeseci. Tijekom studija sudjelovala je i na brojnim konferencijama...

”Zbog pristupačnih profesora i mentora koji cijene i potiču proaktivnost dobila sam novu perspektivu u karijernom razvoju, onu iz koje je uspjeh moguć. Dokaz tomu je odluka da se vratim u Hrvatsku, iako sam imala mogućnost ostati u Velikoj Britaniji. Zato je moj savjet svim studentima da ne čekaju prilike, nego da ih sami stvaraju - svojim pozitivnim stavom, proaktivnosti i uz pomoć mentora koji će ih usmjeravati”, poručila je presretna Sara Delač. J. Pejaković
Možda ste propustili...

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

Najčitanije iz rubrike