Osijek
POTRAGA ZA BIJELIM ZECOM U GISKO-U

Oko sokolovo, mudrost sove i brze noge dobitna je formula u potrazi za Bijelim zecom
Objavljeno 18. travnja, 2019.
U povodu uskrsnih praznika, Odjel za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek organizirao je na Veliki četvrtak, 18. travnja 2019. potragu za Bijelim zecom- uskrsnu utrku i nagradnu igru za djecu.

Pravi je ovo uvod u nadolazeće blagdane kojim se najmlađe privlači na igru, veselje i upoznavanje knjižnice. Inače, ovo je jedanaesta uskrsna utrka u kojoj se od djece traži da imaju oko sokolovo, brze noge te mudrost sove kako bi pronašli tri bijela papirnata zeca skrivena u mnoštvu onih šarenih koji su tu da im odvrate pažnju. "Danas smo tražili čak tri bijela zeca koja su postavljena u prostoru Knjižnice, i to ne samo unutra nego i u dvorištu pa nam trebaju jako dobre oči, a ja vjerujem da su djeca, s obzirom na to da su na blagdanima i praznicima, dobro doručkovala i naspavala se, pa će im i potraga biti lakša. Oni koji često dolaze u knjižnicu znaju i neka tajna mjesta gdje bi zečevi mogli biti skriveni, a riječ je zapravo o papirnatim zečevima sa žigom knjižnice. Lokacije za njihovo pronalaženje su raznolike pa ih se može pronaći na policama knjižnice, ispod fotelje ili igračke, a osim na dječjem odjelu, mnogima je ovo prilika da zavire u prostore u koje inače ne zalaze. To su Posudbeni odjeli za odrasle, Studijska čitaonica, American Corner, pa čak i služba nabave koja inače nije otvorena za korisnike. Cilj je naravno pronaći bijele zečeve, ali i upoznati se s knjižnicom, ovo su na neki način otvorena vrata knjižnice za ovaj lijepi blagdan koji je pred nama, na veselje djeci koja se ovim putem i dobro zabavljaju", istaknula je Suzana Biglbauer, koordinatorica pedagoško-animiranih aktivnosti Odjela za rad s djecom i mladima. Mališani se ipak najviše vesele nagradama koje su iznenađenje, međutim u nekom trenutku svi su složno viknuli da su im najljepše nagrade iz knjižnice upravo knjige. U potragu se uključila i šestogodišnja Marta Šteter, koja nam je otkrila zašto voli doći u GISKO.

"Ja jako volim čitati knjige, a najdraža mi je "Maša". Ove sam godine došla tražiti bijelog zeca, međutim ne veselim se toliko nagradi jer sam ih već osvojila puno puta, odnosno zeca sam pronašla prošle godine. Bio je skriven u knjižnici, ali sam zaboravila gdje točno i trebalo mi je otprilike pola sata da ga pronađem. Veselim se i zeki koji će mi doći kući, a za Uskrs sam poželjela ručni sat", ispričala nam je Marta. E. Nenadić
Pravi je ovo uvod u nadolazeće blagdane kojim se najmlađe privlači na igru, veselje i upoznavanje knjižnice
Možda ste propustili...

“OPERA PERDUTA” U ARHEOLOŠKOM MUZEJU

Humanitarni koncert za udrugu “Moje dijete”

REGIONALNI ZNANSTVENI CENTAR PANONSKE HRVATSKE

Otkriveni talenti - lokomotiva razvoja

Najčitanije iz rubrike