Osijek
ČEPIN

Ribnjak i deset lovišta su turistički potencijali
Objavljeno 19. travnja, 2019.
U ribolovu i lovu Općina Čepin vidi jedan dio svojih turističkih potencijala, pa stoga sve više daju potporu takvim društvima sa svog područja u promociji. Zamjenica načelnika Dražena Tonkovca, Mateja Kalajžić, kaže kako su na proteklom Sajmu lova, ribolova i turizma SALORI upravo lovci i ribolovci imali zapaženu promociju. Donačelnica Kalajžić kaže kako su, s obzirom na svoje potencijale, upravo bili sponzori Sajma lova, ribolova i turizma. Naime, ovo je bila izuzetna prilika da se užoj specifičnoj grupi potencijalnih turista predstave: Lovačko društvo Čepin, Lovačko društvo Jastreb Čepinski Martinci, Lovačko društvo Zec Beketinci i Lovačko društvo Prepelica te UŠR RVIBDR Čepin.

- Ovaj Sajam, na kojemu izlaže više od sto izlagača s temom lova, ribolova i turizma, Općina Čepin sponzorira upravo zbog podrške udrugama koje se na ovaj način predstavljaju izvan svoje općine. Lovačka društva i ribolovna udruga imale su priliku prezentirati svoj rad i trofeje, ali i lovišta, lovno bogatu općinu Čepin, a kroz sve to i razvoj ruralnog turizma općine. Lovačka društva, kao i ribolovne udruge, potiču ruralni turizam tako da ugošćuju lovce i ribolovce iz cijele Hrvatske i inozemstva, a cilj nam je privući ih što više jer tako potičemo i razvoj smještajnih kapaciteta i djelatnosti kojima bi se mještani mogli baviti kao osnovnim ili dodatnim poslom – pojašnjava donačelnica, uvjerena da su s tolikim brojem društava, lovišta i ribolovnom vodom sasvim odlična destinacija za posebnu klijentelu turista.

Sajam su Općina Čepin i društva iskoristila i za edukaciju o potrebi i načinima zaštite pojedinih životinjskih vrsta i krajobrazne raznovrsnosti, a Općina Čepin izradila je Program zaštite divljači unutar naselja.

Na području općine Čepin, koje je po svojim prirodnim osobinama izuzetno pogodno za lov i lovno gospodarstvo, i na kojemu se nalaze dijelovi deset zajedničkih lovišta, lovstvom se bavi nekoliko lovačkih društava, a ribnjak pokraj utvrde Kolođvar je, ističe načelnik Dražen Tonkovac, prekrasan prostor za piknike i boravak na otvorenom. I sama srednjovjekovna utvrda je povijesno-kulturni lokalitet koji se oplemenjuje dodatnim sadržajima i manifestacijama, pa je stoga i ona turistička odrednica mnogima koji dolaze u ovaj dio Slavonije.

Drugi donačelnik, Ivan Žeravica, otkriva da je Općina velika potpora lovcima i ribolovcima, i te udruge financira iz proračuna Općine Čepin javnim natječajem za zaštitu i spašavanje i ruralnim razvojem turizma. D.Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike