Tehno
PREDSTAVLJEN PANASONIC LUMIX G90

Redizajniran izvana radi maksimalne udobnosti i rukovanja jednom rukom
Objavljeno 18. travnja, 2019.

Uz 20,3-megapikselni Digital Live MOS senzor, najnoviji slikovni procesor Venus i dvostruku stabilizaciju slike u pet osi Dual I.S. (Image Stabilizer) 2, G90 je spreman za snimanje akcije u najrazličitijim situacijama. Redizajniran izvana radi maksimalne udobnosti i lakog rukovanja jednom rukom, G90 je zabrtvljen kako bi bio otporan na vlagu i prašinu. Integrirano OLED tražilo LVF (Live Viewfinder) dolazi s velikim OLED stražnjim monitorom dijagonale 7,6 cm zakretnim pod svim kutovima za slobodno kadriranje. Snimateljima videozapisa G90 nudi 4K i Full HD snimanje videozapisa uz razne vrijednosti sličica u sekundi i s dostupnim vanjskim snimanjem zajedno s 3,5-milimetarskom utičnicom za mikrofon i novododanom utičnicom za slušalice. Kao i kod drugih proizvoda LUMIX, 4K Photo pomaže uhvatiti jedinstvene trenutke s pomoću novih funkcija modela G90 kao što su Sequence Composition i Auto Marking. Mogućnosti povezivanja preko Bluetootha i Wi-Fija pojednostavnjuju dijeljenje u pokretu, a punjenje preko USB-a također u pokretu omogućuje bolju iskoristivost uređaja.

Senzor modela G90, 20,3-megapikselni Digital Live MOS, konstruiran je bez niskoprolaznog filtra kako bi mogao uhvatiti najveću količinu detalja. U kombinaciji s procesorom Venus dobivaju se slike koje izgledaju prirodno, kao iz stvarnog života, i sa širokim dinamičkim rasponom.

Lumix G90 doista je hibridni fotoaparat kod kojeg je jednaka važnost posvećena bogatim mogućnostima snimanja videozapisa. On može snimati 4K videozapise (3840 x 2140) pri 30p/25p (područje od 50 Hz)/30p (60 Hz) ili 24p uz razlučivost Full HD (1920 x 1080) pri 60p/50p (područje od 50 Hz), 60p (područje od 60 Hz) s automatskim fokusiranjem punog kadra. Može se koristiti i jako brzo snimanje videozapisa za snimanje videozapisa u „slow-motionu“ u razlučivosti Full HD pri 120 sličica u sekundi (1/4x), 90 sličica (1/3x) i 60 sličica u sekundi (1/2x).

Dostupan je 8-bitni izlazni signal u stvarnom vremenu na vanjski monitor s omjerom 4:2:2 preko neobaveznog mikro HDMI kabela, a predinstaliran je i V-Log L za širi dinamički raspon za renderiranje boja u postprodukciji. Uz to, tu je i 3,5-milimetarski priključak za mikrofon za snimanje kvalitetnog zvuka i utičnica za slušalice.

G90 krasi još više fotostilova nego što su ih imali prethodni fotoaparati LUMIX, pa on omogućuje snimanje dinamičnih crno-bijelih slika s naglašenim osvjetljenjem i sjenama uz čuvanje detalja. Standardnim mogućnostima Monochrome i L.Monochrome dodana je L.Monochrome D, koja nudi još tamnije duboke tonove. Svi crno-bijeli načini rada mogu se kombinirati s efektom zrnatosti radi postizanja rezultata sličnih filmu. M.R.

Jasminka Knežević
Možda ste propustili...

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

Najčitanije iz rubrike