Kultura
KLAVIRSKI RECITAL IVANE ŠTIMAC

Emotivan nastup u gradu djetinjstva
Objavljeno 19. travnja, 2019.
SLATINA - Glazbena škola Milka Kelemena Slatina priredila je u dvorani Hrvatskoga doma koncert pijanistice Ivane Štimac, Splićanke koja je mnoge dane djetinjstva provodila kod bake u Slatini, pa je nastup u "svome" gradu doživjela posebno emotivno. To više jer je na slatinskim Danima Milka Kelemena nastupila prije devet godina.


Ivana Štimac osnovno je i srednje glazbeno obrazovanje stekla u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu, studij klavira završila je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i kao odlična studentica imala je brojne nastupe. Magisterijski studij klavira završila je na Fakultetu za muzičku umjetnost u Skopju. Nastupala je diljem Hrvatske, ali i na pozornicama u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Italiji i Makedoniji.


Dobitnica je prestižnih nagrada na međunarodnim natjecanjima komorne glazbe na Siciliji i u Zagrebu, a od 2014. živi u Njemačkoj (Stuttgart), gdje djeluje kao koncertna pijanistica i profesorica klavira.
Ivana Štimac u Slatini je izvela Mozartovu Sonatu u B-duru, kv. 333, Debussyjev Images, Livadićev Notturno i Papandopulove Contradanza i Vodenicu.

Petar Žarković
Možda ste propustili...

ŠKOLA MEDIJSKE KULTURE "DR. ANTE PETERLIĆ"

Radionice s brojnim filmskim stručnjacima

NA MALOM BRIJUNU

Koncert Amire Medunjanin

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SREDIŠNJA TEMA: ŠUMA STRIBOROVA

Sara Renar i Cody McClain Brown stižu na 5. InBook u Vinkovce

2

U PONEDJELJAK U OPATIJI POČINJE LIBURNIA FILM FESTIVAL

Otvara ga novi film Višnje Skorin

3

DOSAD NAJBOGATIJI DANI

Sredine Dalmacije i Slavonije obilježile su identitet Luke Botića