TvObzor
NOVA POJAČANJA OVOGODIŠNJEG INMUSIC FESTIVALA

The Ills i Run Sofa dolaze na Europavox stage
Objavljeno 19. travnja, 2019.

Slovački The Ills i belgijski Run Sofa najnovija su pojačanja Europavox projekta na ovogodišnjem INmusic festivalu. The Ills su nastali 2008. godine u Bratislavi, a unatoč činjenici što ih opisuju kao post-rock instrumentalni bend, riječ je o skupini glazbenika koja koketira s brojnim žanrovima u svojim pjesmama. Najviše do izražaja dolaze na koncertima, gdje je u prvom planu njihova besprijekorna glazba koja u doticaju s publikom prelazi u sjajnu atmosferu. Nastupali su diljem Europe, a tijekom karijere objavili su pet hvaljenih studijskih albuma, od kojih je posljednji “Disco Volante/Mt. Average”, objavljen u veljači ove godine.

Osovinu belgijske četvorke iz industrijskog grada Charleroia čine rođaci Antoine Romeo i Julien Tassin, u pratnji bubnjara i basista. Run Sofa nije lako glazbeno kategorizirati – utjecaj formalnog glazbenog obrazovanja i jazza pomiješan s elementima hip-hopa i industrial rocka rezultira u neobičnoj mješavini utjecaja koju kritičari opisuju kao Zappa-style hip-hop. Nakon uspješnog EP-a ‘’Shenanigans’’, u 2018. izdali su album prvijenac ‘’Say’’. Talentirana četvorka iza sebe ima turneju po Velikoj Britaniji i nastupe na brojnim francuskim i belgijskim festivalima te titulu jednog novih belgijskih glazbenih nada.

The Ills i Run Sofa na INmusic #14 dolaze u sklopu Europavox projekta. Europavox projekt, predvođen Europavox Festivalom, sufinanciran je od strane Europske komisije kao važan program za poticanje međueuropske suradnje i doprinos suvremenoj kulturi i glazbi. Europavox okuplja partnere iz sedam europskih država i najvažnije glazbene promotore i festivale u svakoj od partnerskih zemalja radi poticanja razmjene suvremenih autorskih izvođača iz svih dijelova Europe, razvijanju inovativnih pristupa na području europske glazbene industrije te zajedničkom javnom zagovaranju bogatstva i raznolikosti interkulturalne europske baštine.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

MOŽDA - NOVI SINGL MLADE KANTAUTORICE LU JAKELIĆ

Jedna od najperspektivnijih domaćih kantautorica