TvObzor
JOHN WICK 3: PARABELLUM

Keanu Reeves u novom nastavku jednog od najboljih akcijskih filmova
Objavljeno 19. travnja, 2019.
Uz Keanua Reevsa u filmu se pojavljuju: Halle Berry, Laurence Fishburne, Mark Dacascos, Asia Kate Dillon, Lance Reddick, Jason Mantzoukas, Tobias Segal, Anjelica Huston, i Ian McShane

Nakon što je drugi nastavak hit-filma John Wick oduševio publiku još više od prvog dijela, logičan slijed je bio da se snimi i treći dio. Dobivši kultni status zbog svog hiperkinetičkog pristupa klasičnim borilačkim vještinama i pucnjavi, globalni uspjeh filma stavio je pred producente neizbježno pitanje: Može li još bolje? Za Reevesa je odgovor bio vrlo jasan: još akcije, širi opseg i dublji uvid u unutarnje borbe glavnog lika.

Reeves je s lakoćom za film John Wick savladao vještinu pucanja s tri pištolja, trenirao je sa SWAT timom, naučio brazilski jiu-jutsu i podigao svoje vozačko umijeće na potpuno novu razinu. U novom nastavku legendarni plaćeni ubojica John Wick bježi zbog dva razloga. Love ga jer mu je za glavu raspisana tjeralica od 14 milijuna dolara te zato što je prekršio osnovno pravilo hotela Continental, a to je “Ne ubij u hotelu”. Ne samo to, nego je žrtva bila član društva koje je naručilo Wickovu smrt, pa su stoga sve ubojice svijeta Wicku za petama. Premda je već trebao biti mrtav, Continentalov upravitelj Winston dao mu je jedan sat prije nego što ubojice krenu i Wick postane excommunicado. Prije nego što mu se opozove članstvo, zabrane sve usluge te ga se odsiječe od svih drugih članova, Wick će i kolcem i lancem i bokserom ići kroz sve druge kako bi pobjegao iz New Yorka i ostao živ. Naravno, Wickov pas kreće s njim u akciju i krvoločno napada sve one koji im se nađu na putu.

Uz Keanua Reevsa u filmu se pojavljuju: Halle Berry, Laurence Fishburne, Mark Dacascos, Asia Kate Dillon, Lance Reddick, Jason Mantzoukas, Tobias Segal, Anjelica Huston, i Ian McShane. Režiju i scenarij potpisuje Chad Stahelski, a producenti su Basil Iwanyk i Erica Lee.

Prisjetite se prvog dijela John Wick na CineStar TV kanalu 10. svibnja, a John Wick 3: Parabellum pogledajte u CineStaru i ostalim kinima 16. svibnja, u distribuciji Blitza.

Nikola Kučar
PRVA DVA NASTAVKA
Nakon iznenadne smrti njegove voljene žene John Wick (Keanu Reeves) dobio je njezin posljednji dar – štene bigla Daisy i poruku u kojoj ga moli da ne zaboravi kako je to voljeti. Johnovo žalovanje prekinuto je kad njegov Boss Mustang iz 1969. privuče pažnju sadističkog kriminalca Iosefa Tarasova (Alfie Allen). Kada mu John odbije prodati auto, Iosef i njegovi pobočnici provale mu u kuću, ukradu auto, prebiju Johna do nesvijesti i ubiju Daisy. Ne znaju da su upravo probudili jednog od najbrutalnijih ubojica ikad viđenog u svijetu podzemlja. Johnova potraga za ukradenim autom odvuče ga u dijelove New Yorka koje turisti nikad neće vidjeti, podzemni svijet kriminala kojim je John Wick jednom vladao.

U drugom dijelu legendarni plaćeni ubojica John Wick prisiljen je vratiti se iz mirovine nakon što ga bivši suradnik zamoli za pomoć kako bi mogao preuzeti moć nad tajnim udruženjem koje stoji na čelu svih najsmrtonosnijih plaćenih ubojica svijeta i upravljati njima. John Wick kreće u Rim na ubilački pohod.