TvObzor
ZONA SUMRAKA 2019.

Ponovni ulazak u drugu dimenziju
Objavljeno 19. travnja, 2019.

Kad istina nije istina, u kojoj se uopće dimenziji nalaziš? Pripremite se za ulazak u drugu dimenziju. Ponovo. CBS je na svoj streaming servis All Access odlučio vratiti se jednom od svojih najpopularnijih naslova. Preciznije, kompanija se odlučila vratiti možda i najlegendarnijem serijskom naslovu vlastite povijesti: ‘‘Zoni sumraka‘‘ (The Twilight Zone). Serija je to koja se na CBS-u prikazivala od 1959. do 1964., broji sveukupno 156 epizoda tijekom pet sezona, a uz seriju su se producirali filmovi te dva naknadna, kratkotrajna revivala.

Ponekad revivali imaju i smisla. Zbog trenda oživljavanja i moderniziranja starih serijskih naslova, teško je razabrati postoji li zaista projekt koji je dobro utemeljen i koji obećava kvalitetan sadržaj. Jedan od takvih (rijetkih) projekata je zasigurno oživljavanje ‘‘Zone sumraka‘‘, koje predvodi briljantni Jordan Peele, talentirani kreativac kojega jako dobro poznajemo po filmu ‘‘Bježi!‘‘ okrunjenog Oscarom. Upravo je Peele svojevrsna garancija novog izdanja ‘‘Zone sumraka‘‘. Naime, fanovi serije nemaju se čega bojati, riječ je o briljantnom redatelju koji je iznenadio mnoge svojim iskorakom u sferu horora, nakon što je bio poznat gotovo, pa i isključivo, po komičnim izvedbama. Filmom ‘‘Bježi‘‘ pokazao je što zna. ‘‘Zona sumraka‘‘ stoga je itekako zanimljiv projekt kojim Peeleova kreativnost i filmaška sposobnost dolaze do izražaja, a fanovi dobivaju jedno novo serijsko remek-djelo.

- Rod Serling bio je beskompromisni vizionar koji ne samo što je obasjao svjetlom socijalne probleme svog vremena nego je i predvidio naše. Počašćen sam što nastavljam njegovu misiju i predstavljam ju novim generacijama gledatelja kao stražar na vratima Zone sumraka – izjavio je Jordan Peele.

Ne smijemo zaboraviti spomenuti kako intro počinje klasičnim glasom Roda Serlinga, koji nakon nekog vremena polako prelazi u Peeleov. "Putujete kroz drugu dimenziju, dimenziju ne samo vida i zvuka nego i uma. Putovanje kroz čudesnu zemlju, čije su granice samo mašta. Ono naprijed je putokaz - sljedeća stanica: Zona sumraka."
Nikola Kučar
ŽANR: antologija

AUTOR: Jordan Peele

ULOGE: Adam Scott, Allison Tolman, Ginnifer Goodwin, Tracy Morgan, Seth Rogen

MREŽA: CBS All Access

PREMIJERA: 1.4.

EPIZODA: 7
Možda ste propustili...

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

U TREĆOJ EMISIJI POPULARNOG SHOWA

“Zvijezde pjevaju” šansone i pop

Najčitanije iz rubrike