TvObzor
USKRSNI PROGRAM HRVATSKE RADIOTELEVIZIJE

Bogat vjerski, dokumentarni i filmski program
Objavljeno 19. travnja, 2019.
U nedjelju, na sam Uskrs, HTV1 u 10 sati prenosi misu iz Splita, a u 11.55 Urbi et orbi iz Vatikana

Hrvatska radiotelevizija je i za ove uskrsne blagdane pripremila bogat prigodni program – vjerski, dokumentarni i filmski – kao i nekoliko biranih hrvatskih filmskih naslova za djecu na školskim praznicima.

U subotu, 20. travnja, u 13.10 na HTV1 na rasporedu je dokumentarni film “Čarolija Uskrsa u Europi. Pince, pogače, slatke pletenice”, a večernji prime-time termin, u 20.15 (nakon uskrsne čestitke kardinala Josipa Bozanića), rezerviran je pak za veliko finale glazbenog showa “Zvijezde pjevaju”. Tko će se ove sezone okititi titulom najzvjezdanijeg para u tom napetom pjevačkom pripetavanju najgledanijeg HTV-ova zabavno-glazbenog showa, doznat ćemo oko 21.45i. Slijedi biblijski spektakl “Noa” s Russellom Croweom, Jennifer Connelly, Emmom Watson, Anthonyjem Hopkinsom i drugima. Nou (R. Crowe) Bog je izabrao za najvažniji zadatak prije nego što apokaliptični potop pročisti svijet. Treba sagraditi brod koji će spasiti njegovu obitelj i mnogobrojne životinje...

Drugi program na Veliku subotu pak donosi u 10 sati dokumentarni film “Bečki dječaci - mladost u višeglasju” te u 20.05 američko-britanski film “Hachiko, priča o psu”, a u 21.40 izvrstan dokumentarni film “Vatikanska gastronomija”. Što jedu pape? Kako se hrane u Vatikanu? Taj će nam film omogućiti da zavirimo u sasvim neočekivani svijet, svijet vatikanske gastronomije, a iznimni sugovornici svjedoče o prehrambenim navikama papa i njihovu ukusu. A u 22.40 još jedan izvrstan dokumetarac - “Antartika - jedna godina na ledu”.

U nedjelju, na sam Uskrs, HTV1 u 10 sati prenosi misu iz Splita, a u 11.55 Urbi et orbi iz Vatikana. Potom je u 15.35 na rasporedu portugalski film “Jacinta”, a u 17.25 dokumentarni film “Alojzije Viktor Stepinac”. Film prati život Alojzija Stepinca od rođenja 1898. u Brezariću do smrti 1960. u Krašiću i pokušava odgovoriti što nam Stepinac ostavlja kao svoju oporuku. A u 20.05 na programu je američki film “Ben Hur”- povijesni spektakl s Jackom Hustonom i Morganom Freemanom u glavnim ulogama.

Na Drugom programu u 13.40 na rasporedu je američki film – drama “Mala Akeelah”, u 20.05 dokumentarni film “Medvjeđa družina – u skandinavskim šumama”, u 21.35 pretposljednja epizoda popularnog “Poldarka”, a u 22.30 još jedan dokumentarac, “Putovanje u Okavango”.

Na Uskrsni ponedjeljak, 22. travnja, Prvi program u 18.10 prikazuje dokumentarni film “Marijanski zavjet za domovinu”, a u 20.05 prvi od dva nastavka serije “Pavao VI. Papa u oluji” (drugi dio je u utorak, 23. travnja) te u 21.50 epizoda Knjazovih “Hrvatskih velikana. Sveti Leopold Mandić”.

S Drugog programa (HTV2) izdvojili bismo pak američki film u 21 sat “Marley i ja”, zabavnu dramu o neukrotivom psu Marleyu, s popularnim Owenom Wilsonom i Jennifer Aniston u glavnim ulogama.

Kad je pak riječ o djeci na školskim praznicima, i nakon Uskrsa ju čekaju još dva nastavka filmskog hita o Koku. To su “Ljubav ili smrt” u četvrtak, 25. travnja, u 17.35 te “Zagonetni dječak” u petak, 26. travnja, također u 17.30. (N.K.)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike