Sport
CIBALIJAŠI IDU U ČEPIN

Tomić: Rekao sam dečkima - uživajte i igrajte opušteno
Objavljeno 17. travnja, 2019.
Čepin je Cibalijin dužnik, jer je u prvom dijelu prvenstva slavio na stadionu pokraj Bosuta

Osam kola prije kraja prvenstva Treće HNL "istok" Cibalia čvrsto drži vrh poretka s deset bodova više u odnosu na prve pratitelje, Čepin i Vihor. Iako je do kraja još dosta bodova u igri i svakojaka su čuda moguća, teško da će Vinkovčanima netko oteti "jedinicu" koja vodi u viši rang natjecanja, u Drugu hrvatsku ligu.

Momčad Petra Tomića igra dobro, ruši sve pred sobom i zasluženo je na samom vrhu tablice. Vinkovčani su u prošloj dionici slavili na teškom gostovanju u Oriovcu. Pogled na tablicu govori kako su Tomićevi mnogo jača i kvalitetnija momčad, a Oriolik je momčad koja na svojem travnjaku malo kome prepušta bodove.Cibalia je odigrala jednu od svojih najboljih ovosezonskih gostujućih utakmica i na kraju uvjerljivo slavila (3:0).

- Stvarno su odigrali odličnu utakmicu, jednu od naših najboljih, i to u svim segmentima. Bio je ovo susret nakon kojeg uopće nemam zamjerki, doista ni jednom igraču nemam što prigovoriti. Uz to moram pohvaliti domaćina koji je zaista igrao korektno, a isto tako moramo pohvaliti i sudačku četvorku na dobro obavljenom poslu. Ono što me posebno oduševilo jest oriovački teren, slobodno mogu kazati kako smo prošlo kolo igrali na jednom od najboljih terena u ligi. Bili su svi preduvjeti da se odigra dobra utakmica i odigrana je, a dečki su ispunili ono što sam tražio, pa na kraju možemo biti prezadovoljni - kaže trener vinkovačkog trećeligaša Petar Tomić koji je na zahtjevnom gostujućem terenu priliku dao i mlađim igračima. Tomić je najavio kako će mladi uglavnom igrati kod kuće, a stariji i provjereni igrači na gostovanjima. No, ovaj put bio je hrabar i u Oriovcu u vatru bacio i one mlađe.

- Naš plan je iskusniji na gostovanjima, mlađi kod kuće, ali, eto, ovaj put sam kemijao i isplatilo se. Dobro smo pretpostavili da naši domaćini neće igrati tvrdo i čvrsto, nego će se željeti nadigravati se, što nama odgovara, pa smo se tako i postavili. Imamo solidnu zalihu bodova i možemo si priuštiti malo eksperimentiranja. Na kraju su dečki svoj posao vrhunski odradili.

Nakon Oriovca slijedi još jedno gostovanje, naime, u subotu Cibalia ide na noge drugoplasiranom Čepinu, momčadi koja je u prvom dijelu prvenstva svladala Vinkovčane i to na stadionu pokraj Bosuta.

- Pobjedom u Oriovcu dodatno smo si omogućili komociju u igri u sljedećim kolima. Kod nas nema nikakvog imperativa, ovaj put pritisak osvajanja bodova na strani je Čepina, ako nam se želi približiti. Već sam rekao igračima neka uživaju u igri bez ikakvog pritiska - kaže trener vinkovačkog trećeligaša Petar Tomić.

Antun Grgić
52
52

boda ima Cibalia nakon 22 trećeligaška kola”, deset više od Čepina i Vihora
Mrkonjić možda propusti gostovanje
Tomić bi i u Čepinu mogao dati prigodu mlađim igračima, no kaže kako još ne zna koga će u subotu poslati na travnjak pokraj Uljare.

- Ima još vremena, odlučit ćemo. Imamo nekakvih manjih problema oko Mrkonjića, pa ćemo vidjeti hoće li moći igrati. Vraća nam se u sastav Filipović. Uglavnom imam slatkih briga oko sastava, ali siguran sam da neću pogriješiti koga god da stavim, jer znam da će dečki dati maksimum. Uostalom, kao što ga daju cijele sezone - kaže Tomić
Možda ste propustili...

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

Najčitanije iz rubrike