Sport
ZAHUKTALI ČEPIN DOČEKUJE LIDERA

Pokraj Uljare stiže najjači suparnik
Objavljeno 17. travnja, 2019.
Bolju uvertiru subotnja najjača prvenstvena utakmica u Čepinu nije mogla imati! Prethodnih odličnih domaćih 45 minuta, kojom su poraženi solidni Pleterničani, proširili su se na savršenih 90 u Novoj Gradiški gdje su nogometaši trenera Igora Totha ponizili tamošnju Slogu zabivši joj sedam komada i u Čepin se vrativši nedirnute mreže. Domaćina je s dva pogotka otvorio Luka Batarilo-Čerdić, a potopio ga Filip Bungić hat-trickom definitivno zasluživši zeleni dres kluba kojem je zimus pristupio. Zatekavši ga na drugoj poziciji Treće HNL "istok" koju su Čepinčani vratili vezanim pobjedama od kojih je novogradiška najavila, odnosno potvrdila nemale mogućnosti igračkog kadra koji stanuje na igralištu pokraj Uljare.

- U tri godine, koliko sam na klupi Čepina, momčad nije odigrala bolju utakmicu, nego što je bila subotnja u Novoj Gradiški. Bolju ne bih mogao niti sanjati, ali to je bila java kojoj je s ponosom bilo ugodno prisustvovati znajući da smo radom podignuli razinu svih igrača, kao i igre. Toliko je to bilo dobro da bi sigurno i znatno kvalitetniji sastav od Sloginog morao priznati primat. Pogotke smo davali nakon izrađenih akcija poslije čega je svima nazočnima ostalo samo zapljeskati u čijem kontekstu treba reći da smo domaćinu propustili nanijeti poraz izražen dvoznamenkastim rezultatom - prezadovoljan je bio čepinski strateg, prepričavajući futurističko novogradiško izdanje koje bi valjalo ponoviti. Pred vratima je, naime, Cibalia koju su jesenas porazili u Vinkovcima, ali je potom taj prošlosezonski prvoligaš nanizao seriju rezultata zbog kojih će na derbi u Čepin doći uz deset bodova prednosti. Nedostižno, vjerojatno, i do kraja sezone naročito jer ta razlika nije slučajno stvorena.

- Pogled na redoslijed, odnosno u roster igrača zorno (u)kazuju da su Vinkovčani znatno iznad ove trećeligaške konkurencije u kojoj smo im upravo mi najbliži. Zahvaljujući kvalitetnoj obrani kompletnog, discipliniranog sastava kojem se sada otvorilo i u napadačkom dijelu tako da u idealnom trenutku dočekujemo uglednog protivnika. Pobjedu, kojoj ćemo težiti, ne mogu obećati, ali postoje doista sve pretpostavke za odličnu, nesvakidašnju, da ne kažem povijesnu utakmicu u Čepinu u kojoj očekujemo veliki odaziv gledatelja - najavio ju je Toth koji će za susret s vinkovačkim liderom na raspolaganju imati sav igrački kadar. D.Lekšan
Nogometaši Čepina su u jesenskom dijelu Treće HNL “istok” slavili u Vinkovcima
0:7

Čepinčani su pobijedili u prošlom prvenstvenom kolu u Novoj Gradišci kod Sloge
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike