Dome slatki dome
IZLOŽBE CAC OSIJEK I ĐAKOVO

Osječki "meksikanac" najljepši je pas
Objavljeno 18. travnja, 2019.
Kinološki vikend u Osijeku i Đakovu bio je izuzetno uspješan za slavonske izlagače rasnih pasa

Srce puno kao kuća! Nevjerojatan je osjećaj pobijediti u vlastitom gradu, pogotovo s pasminom koja je vrlo rijetka, preponosna sam, kazala je Ines Kelle, vlasnica najljepšeg psa na osječkoj nacionalnoj izložbi održanoj na Kopiki.


A Kay, punim imenom Fullbus Breaking down, meksički je golokoži pas, inače smatran jednom od najstarijih pasmina. Ines je jedini uzgajivač u Hrvatskoj tih egzotičnih pasa kojih u nas ima samo šest. Taj impozantni xoloitzcuintili (šoloickuntli) podrijetlom je iz Švedske, a njegova je kvaliteta vrlo ugodno iznenadila poznatog BIS suca Miklosa Leventea. "S tim psima potrebno je mnogo rada, nema skrivanja dlakom. Po stanju kože doslovce možemo vidjeti kako je pas održavan i hranjen. Jako puno se radi s njim, nema preskakanja šetnje da bi bio u vrhunskoj formi", kaže Ines.


Najviše izlagača stiglo je iz Hrvatske, zatim iz Mađarske te još deset zemalja. Svi su pobjednici dobili lijepe nagrade, poklone sponzora Royal Canin, Saponije, Kandita, Skripte, Žita d.o.o. "Pokrovitelj izložbe je Grad Osijek i Turistička zajednica, kojima izuzetno zahvaljujemo, a na izložbi su, između ostaloga, podijeljene i zahvalnice uspješnim vlasnicima hrvatskih ovčara koji slave 50. godišnjicu priznanja pasmine", kaže predsjednik KD-a Osijek, Zdenko Rončević. Osječki su kinolozi ostvarili mnogo uspjeha sa svojim ljubimcima, te osvojili mnogo plasmana u skupinama. Dan prije osječke izložbe održana je i nacionalna izložba pasa u Đakovu (sa specijalnom izložbom hrvatskih ovčara), gdje su izlagači iz Slavonije također imali mnogo uspjeha. Najljepšeg hrvatskog ovčara je izveo uzgajivač Nikola Klemen, a osvojio je i naslov drugog najljepšeg psa izložbe. J.Kn.
Možda ste propustili...

TEST: EINHELL TE-SW 18/610 LI-SOLO

Za čiste staze i sve površine oko objekta

MINI RUŽE : LJEPOTICE U MALOM FORMATU

I na najmanjem balkonu

Najčitanije iz rubrike