Sport
KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK

Bez ikakvih kalkulacija u posljednje ligaško kolo
Objavljeno 17. travnja, 2019.
“Brokeri” će ponovno igrati u doigravanju za košarkaškog prvaka Hrvatske

Završnica je košarkaške sezone, borba za bodove je pri kraju, uoči Uskrsa 12 HT premijerligaša odigrat će posljednju rundu. Dvojbi oko plasmana još ima, s njim načistu još nisu ni Vrijednosnice Osijek koje su pak odradile važniji dio posla. "Brokeri" su i treću godinu zaredom sudionici doigravanja, pitanje je samo s koje će pozicije u njega krenuti na otvaranju četvrtfinalne serije.

Momčad Domagoja Kujundžića u subotu ide na gostovanje kod zagrebačke Hermes Analitice, a da na putu mogu otići u dobrom raspoloženju pobrinuli su se sami, odradivši kvalitetno posljednje domaćinstvo u osnovnom dijelu prvenstva. Vrijednosnice Osijek odigrale su svojih najefikasnijih 40 minuta, sinjski "alkari" kući su se vratili "punog koša", primili su čak 121 poen.

- Moram priznati da smo se malo pribojavali dvoboja s Alkarom. Igrali smo pod imperativom pobjede, a nismo bili kompletni, nisam mogao računati na naša dva prva centra, Abua i Gospića. No, ovi koji su igrali svoje su obveze maksimalno proveli u djelo i odradili zaista iznimnih 40 minuta - zadovoljno će Kujndžić, koji nije likovao nakon slavlja protiv bivšeg kluba. Kujundžić je, naime, jedno kratko vrijeme sjedio na sinjskoj klupi, ali očito je da se na osječkoj ovog trenutka jako dobro osjeća. Kao i njegovi igrači.

- Mislim da sam uspio u nakani da igrače riješim nekog grča koji je očito postojao kada sam došao u Gradski vrt. Sada igraju opuštenije, mislim da je to pokazala i ova utakmica, jer zabiti 121 poen ekipi koja također ima svoje rezultatske ambicije, nije mala stvar. Sada još treba stvari privesti kraju na pravi način - priželjkuje Kujundžić.

To znači da ligaški dio treba zaključiti pobjedom kod "analitičara" koji se baš s Alkarom bore za izbjegavanje pretposljednjeg mjesta koje vodi u dodatno razigravanje za ostanak u elitnom razredu. No, Osječane zanimaju njihove, a ne suparničke računice.

- Odmah ću naglasiti da mi u Zagreb idemo dobiti utakmicu. Play-off je osiguran, a pobjeda nam može donijeti najbolji plasman u klupskoj povijesti (najmanje šesto, a možda i peto mjesto nap.a.), kao i mogućnost igranja protiv najtežeg suparnika u četvrtfinalu, prvaka Cedevite. No, u posljednjih 40 minuta ulazimo bez kalkulacija. Nadam se samo da ćemo biti jači za bar jednog od dvojice igrača koji su propustili posljednje oglede - priželjkuje trener košarkaša s Drave.

Kako sada stvari stoje, nakon terapije i mirovanja Ante Gospić mogao bi zaigrati na posljednjoj utakmici koja nosi vrijedne bodove. Status Abdula Malika Abua je pod upitnikom, iako trenira, on sam smatra da još nije sposoban za igru i maksimalne napore. No, ako nije sad, kada će? Finiš je sezone, a "brokerima" je svaki igrač, a posebno ako je on prvi skakač i deveti strijelac prvenstva, sada i najpotrebniji. Pokazali su brokeri da do dobrih rezultata i visokih pobjeda mogu i nekompletni, ali sada bi bilo poželjno da su svi na broju.

Nino Benčina
NI PETO MJESTO NIJE NEDOSTIŽNO
Uoči posljednjeg kola Vrijednosnice Osijek na šestom su mjestu s 32 osvojena boda, koliko ima i petoplasirana Gorica, dok su iza Šibenik i Zabok s bodom manje. U slučaju da Osječani slave kod Hermes Analitice, šesto mjesto bilo bi sigurno, a do petog bi ih odveo poraz Gorice kod devetoplasiranog Škrljeva koje će i pobjeda teško ugurati na osmo mjesto. Njega drži Zabok koji ima i najlakšeg mogućeg protivnika u zadnjoj rundi, odavno otpisanog Boscoa, i to još na svome parketu. Šibenik, pak, dočekuje Zadar, ali je bezbrižan, jer ima bolji međusobni učinak sa Škrljevom. Derbi igraju Cedevita i Cibona koja se uz Zadrane bori za “jedinicu”. Cedevita je najmanje četvrta, a uz pobjedu nad cibosima može do trećeg mjesta, ako Split izgubi u Sinju, gdje domaćin nije bez motiva. Mogućnosti i kalkulacija ima dosta, stoga ostaje za vidjeti kako će se to sve rasplesti u subotu oko 20 sati kada i završavaju sve utakmice, koje počinju dva sata ranije.
Najčitanije iz rubrike