Sport
KARATE PH ZA MLAĐE UZRASTE

Klanac novi prvak države, domaćinu ostale tri medalje
Objavljeno 17. travnja, 2019.
Klanac je slavio među mlađim učenicima te ušao u krug reprezentativnih kandidata za prvenstvo Balkana

U Ivankovu je protekle subote i nedjelje održano karate Prvenstvo Hrvatske u borbama za mlađe uzraste. Nastupilo je 515 natjecatelja iz 77 hrvatskih karate klubova, a svečanosti otvorenja nazočili su načelnik općine Ivankovo Marko Milićević, koji je i otvorio natjecanje, te dekan vinkovačkog dekanata, velečasni Stjepan Krekman, zamjenik načelnika općine Igor Dojmi, predsjednik općinskog vijeća Kristijan Baričević, direktor Komunalnog poduzeća Ivankovo Antun Širanović, a u nedjelju natjecatelje je došao pozdraviti i predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek, koji je uputio Karate klubu MAX čestitke i zahvalu na organizaciji ovoga natjecanja.

Domaći ivankovački klub prijavio se s 13 natjecatelja, a Prvenstvo su okončali s jednim srebrom i dvije bronce. Srebro u konkurenciji mlađih kadetkinja do 50 kg osvojila je Lana Kockarević, koja je finale izgubila zbog prednosti suparnice prvog boda (prvi bod u meču osvojila je suparnica), a krajnji rezultat bio je 4:4. Broncu su osvojili Petra Dogan, koja je u polufinalu kod mlađih učenica (- 28 kg) tijesno izgubila 8:7, dok je Luka Požega bio brončani u kategoriji gdje je nastupilo čak 30 natjecatelja. Od klubova iz Vukovarsko-srijemske županije svoje predstavnike imali su SKK Ictus iz Vinkovaca, KK Vinkovci i KK Vukovar ‘91. Medalje su osvojili KK Vinkovci i KK Vukovar ‘91. Zanimljivo, svakom je pripala po bronca, i to osvojena u istoj kategoriji. U konkurenciji mlađih kadeta do 48 kg treće mjesto podijelili su Josip Slaviček iz Vinkovaca i Tomislav Piljaš iz Vukovara. Od osječkih karate-klubova medalje je osvojila Karate akademija. Najzapaženiji rezultat ostvario je Bartol Klanac, koji je u konkurenciji mlađih učenika + 38 kg postao prvak Hrvatske te ušao u krug reprezentativnih kandidata za Balkansko prvenstvo, koje će se krajem svibnja održati u Banjoj Luci. Korak do medalje ostao je Ivan Stranjak, koji je u borbi za polufinale izgubio 20-ak sekundi prije kraja pri vodstvu od 2:0. Blizu medalje bio je u Luka Mandić.

KK Slavonski Brod osvojio je jedno zlato i dvije bronce. Prvakinja Hrvatske kod mlađih učenica do 30 kg postala je Nikolina Birač, a bronce su osvojili Dora Has među učenicama do 40 kg te mlađa kadetkinja do 40 kg Ana Lujić. Treće mjesto kod mlađih učenika do 34 kg osvojio je Mislav Spajić iz Virovitice.

Krešimir Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

USPJEH OSJEČKIH TRIATLONACA U SOMBORU

Pobjede Granoše i Jukića

2

FRANCUZ U SERIE A

Ribery potpisao za Fiorentinu

3

PRVI NATURALIZIRANI NOGOMETAŠ

Brazilac Elkeson s Kinom po SP