Sport
ZAJEDNIČKI MIJENJAJU DRUŠTVO

Pevec i HPO potpisali ugovor o sponzorstvu
Objavljeno 16. travnja, 2019.
Prvi hrvatski trgovački lanac Pevec d.d. i Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO) potpisali su ugovor o generalnom sponzorstvu u vrijednosti od 1.125.000,00 kuna na iduće tri godine. Pevec d.d. tako je postao prva hrvatska tvrtka koja se odlučila na nacionalno sponzorstvo paraolimpijskog odbora. Ugovor su potpisali Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave tvrtke Pevec d.d., i predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić koji su potom u Matis Absolut Loungeu u Zagrebu održali konferenciju za novinare.

- Nevjerojatna je snaga volje i motivacija koja krasi sportaše s invaliditetom, koji unatoč svim izazovima pronalaze put do uspjeha te pomiču ljudske i sportske granice. Uloga i utjecaj naših paraolimpijaca nadilaze sportska borilišta. Njihovi uspjesi su vodilja i primjer za razvijanje samopouzdanja i jačanje inkluzije osoba s invaliditetom. Njihova je vrijednost tu nemjerljiva. Stoga sam izuzetno ponosan što sam, u ime tvrtke Pevec, potpisao ugovor o generalnom sponzorstvu te smo tako dali nužnu potporu našim sportašima za postizanje uspjeha na ponos svih nas i naše domovine Hrvatske. Siguran sam kako će budući uspjesi odjeknuti daleko i omogućiti još veće uključivanje osoba s invaliditetom u sportske i uopće društvene aktivnosti kako u Hrvatskoj tako i u svijetu - rekao je prilikom potpisivanja ugovora Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Peveca d.d., te dodao kako je jedan od glavnih ciljeva suradnje nastup hrvatskih sportaša na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Zadovoljstvo suradnjom iskazao je i predsjednik HPO-a Ratko Kovačić.

- Izuzetno smo sretni što je našu paraolimpijsku obitelj obogatila suradnja s tvrtkom Pevec s kojom dijelimo brojne vrijednosti, kao i želju za poticanjem društvenih promjena i inkluzije. Vjerujem kako ćemo ovom partnerstvom poboljšati percepciju javnosti o sportu osoba s invaliditetom. Raduje me što je Pevec prepoznao našu snagu i s nama hrabro zakoračio u stvaranje bolje budućnosti - izjavio je Kovačić.

Potpisivanju ovog sponzorskog ugovora, uz brojne članove HPO-a, nazočili su i atletičar Branimir Budetić, osvajač dviju medalja s paraolimpijskih igara u Pekingu i Londonu, te snowborder Bruno Bošnjak, osvajač prve hrvatske medalje na Zimskim paraolimpijske igrama u Pyeongchangu.

Direktorica sektora marketinga i korporativnih komunikacija Peveca d.d. Ivana Plemenčić istaknula je kako u Hrvatskoj svaka osma osoba ima neki oblik invaliditeta, no samo dva posto njih bavi se sportom. Stoga će tvrtka Pevec d.d. i ubuduće podržavati projekte koji mijenjaju društvo.

Krešimir Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike